Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

U Palama uručene diplome i nagrade najboljim srednjoškolcima

11 Jun 2021
2 min.
U Palama uručene diplome i nagrade najboljim srednjoškolcima

U Srednjoškolskom centru Pale danas su uručene Vukove diplome, a za đake generacije proglašeni su Dragana Stanišić i Nikola Pandurević.


Učenicima generacije novčane nagrade i prigodne poklone uručio je načelnik opštine Pale Boško Jugović koji im je čestitao na završenoj srednjoj školi, te poželio mnogo sreće, zdravlja i uspjeha u budućem periodu.

On je rekao da će većina svršenih osnovaca školovanje nastaviti u Srednjoškolskom centru Pale, što je afirmativno za ovu lokalnu zajednicu.

Jugović dodaje da lokalna zajednica mora voditi računa i kod određivanja upisne politike u budućnosti kako bi toj djeci izašli u susret, obučili ih u onim smjerovima i oblastima gdje najlakše mogu naći posao.

Jugović kaže da je maturantima potrebna pomoć lokalne zajednice jer se nalaze pred mnogo izazova, iskušenja, a kao generacija uspijevaju dati pun doprinos za opštinu Pale, Sarajevsko-romanijsku regiju, grad Istočno Sarajevo i Republiku Srpsku.

Učenik generacije četvrtog stepena Gimnazije – opšti smjer Dragana Stanišić zahvalila je profesorima, nastavnom osoblju i roditeljima koji su uvijek bili uz nju, ali i načelniku Jugoviću na lijepom gestu i dolasku koji mnogo znači svima, jer pokazuje da cijeni njihov trud i rad postignut tokom svih godina školovanja.

“Trud i rad se uvijek isplate i to uvijek neko cijeni. Četvorogodišnje školovanje je bilo jedan od najljepših perioda moga života, a za postizanje uspjeha ključ je da se redovno uči, radi, dobra organizacija, rekla je Stanišićeva novinarima, koja će upisati Medicinski fakultet u Foči, opšti smjer.

Direktor Srednjoškolskog centra “Pale” Siniša Rulj kaže da je oko 170 maturanata završilo srednjoškolsko obrazovanje, od kojih je šest nosilaca Vukove diplome.

“To su učenici koji su vrijedni, pametni, marljivi, a dobro bi im došla neka vrsta pomoći u vidu stipendije”, izjavio je Rulj.

Đak generacije trećeg stepena zanimanje kuvar Nikola Pandurević istakao je da je mnogo ponosan na sebe i ostvareni uspjeh jer se trudio, a planira da nastavi četvrti stepen, pa onda upiše fakultet za hotelijerstvo i turizam smijer gastronomija. /

SRNA

Povezani članci

Potpisan memorandum o saradnji Grada i Pravnog fakulteta

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić i dekan Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Goran Marković potpisali su danas memorandum o razumijevanju i saradnji kojim su predviđene obrazovne, stručne i istraživačke aktivnosti, kao i zajednički doprinos razvoju grada. Memorandumom je predviđeno organizovanje studentske prakse za studente ovog fakulteta u Gradskoj upravi i drugim institucijama Grada, te […]

U petak obilježavanje 10 godina od osnivanja Katedre za sinologiju

U Kulturnom centru Pale u petak, 25. juna, biće obilježeno 10 godina od osnivanja Katedre za sinologiju, najavljeno je iz dekanata Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu. U proteklih 10 godina Katedra za sinologiju je ostvarila izvanredne rezultate u nastavnom i naučnom procesu i međunarodnoj saradnji, a više od 140 studenata pomoću stipendija Kine otišlo […]