Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Uhapšeno šest osoba

15 Septembar 2023
2 min.
Uhapšeno šest osoba

 Pripadnici Granične policije BiH uhapsili su danas na graničnom prelazu Hum na granici sa Crnom Gorom državljanina SAD čiji su inicijali M.D. /42/ jer je utvrđeno da je MUP Kantona Sarajevo raspisao potragu za njim zbog falsifikovanja isprave.


On je uhapšen prilikom izlaska iz BiH i predat je službenicima MUP-a Kantona Sarajevo, saopšteno je iz Granične policije.

Pripadnici Granične policije juče su prilikom izlaska iz BiH na graničnom prelazu Zupci na graniic sa Crnom Gorom uhapsili državljanina BiH N.K. /37/ nakon što je ustanovljeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora.

Prilikom ulaska u BiH u Brčkom u srijedu 13. septmebra, uhapšen je državljanina BiH M.P. /34/, jer je utvrđeno da ga potražuje Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske zbog izazivanje opšte opasnosti.

Na graničnom prelazu Crveni grm na granici sa Hrvatskom u utorak, 12. septembra, prilikom ulaska u BiH uhapšen je državljanin Hrvatske D.J /50/, jer je utvrđeno da ga potražuje Opštinski sud u LJubuškom, te je predat službenicima Centra sudske policije u Zapadnohercegovačkom kantonu.

Pripadnici Granične policije na aerodromu u Sarajevu u ponedjeljak, 11. septembra, uhapsili su državljanina BiH M.S. /31/, jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku radi izdržavanja kazne zatvora, te je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Istočno Sarajevo.

Dan ranije na graničnom prelazu Rača na granici sa Srbijom uhapšen je državljanin Srbije D.M. /44/, jer je utvrđeno da je Interpol Beograd raspisao potjernicu za njim zbog proizvodnje i prometa droge.

On je kontrolisan na ulasku u BiH i predat je službenicima Sudske policije Suda BiH.

SRNA

Povezani članci

Nastavak suđenja za zločine nad vojnicima VRS u Goraždu i Višegradu

U Sudu BiH danas će biti nastavljeno suđenje pripadnicima takozvane Armije BiH u predmetu “Ćamil Ramić i drugi” za zločine nad zarobljenim pripadnicima Vojske Republike Srpske na području Goražda i Višegrada od 1992. do 1994. godine. Za zločine su optuženi Ćamil Ramić, Himzo Selimović i Ramiz Mićivoda, dok se Mehmedu Dobrači sudi za zločine nad […]

Tokom dana sunčano i toplo

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti pretežno sunčano i toplo vrijeme, ponegdje uz slabu oblačnost. Vjetar će biti slab, na jugu i planinama umjeren, pretežno sjevernih smjerova, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda. Najviša temperatura vazduha od 23 do 28 stepeni Celzijusovih. Temperatura vazduha izmjerena u 7.00 časova: Sokolac dva, Bugojno, Sarajevo, […]