Ravna planina banerRavna planina baner

Sport

Zabranjen alkohol za gledaoce takmičenja

23 Jun 2021
1 min.
Zabranjen alkohol za gledaoce takmičenja

Organizatori Olimpijskih igara u Tokiju odlučili su da zabrane prodaju alkohola gledaocima na sportskim borilištima, 30 dana od početka velikog takmičenja.


Japanska javnost burno je negodovala na medijske izvještaje ranije ove sedmice o tome da se razmatra dozvoljavanje konzumiranja alkohola na olimpijskim borilištima.

“Poštujući stručne savjete, organizacioni komitet je odlučio da zabrani prodaju i konzumiranje alkoholnih pića na borilištima da bi se spriječilo širenje infekcija”, rekla je predsjednik komiteta Seiko Hašimoto.

Ona je dodala da se sa ovim saglasio i sponzor takmičenja, kompanija za proizvodnju piva i osvježavajućih pića “Asahi”.

Prodaja alkohola ograničena je u Tokiju i okolini nakon što su zdravstveni zvaničnici upozorili da bi njegovo konzumiranje moglo da ohrabri blizak kontakt, glasan govor i kretanje ljudi po kafićima, što bi pomoglo širenju virusa korona.

Hašimotova je ranije branila odluku organizatora da gledaocima bude dozvoljeno da prate takmičenja na licu mjesta.

Broj je ograničen na do 10.000 gledalaca po objektu. Stranim posjetiocima nije dozvoljeno da dođu u Japan povodom Olimpijskih igara.

SRNA

Povezani članci

Đoković: Počastvovan sam, sport nas sve ujedinjuje

Počastvovan sam, velika mi je čast što sam što sam dio svega ovoga, nečega što istinski ujedinjuje svijet i ljude i koji mladim ljudima pokazuje da je sve moguće i da nije važno odakle ste i koje ste boje kože. Sport nas sve ujedinjuje, rekao je srpski teniser Novak Đoković nakon što je peti put […]

Jokić favorit u trci za MVP nagradu

NBA je objelodanila kandidate za ligaške nagrade za ovu godinu, a srpski reprezentativac Nikola Jokić, centar “Denver nagetsa”, kandidat je za MVP nagradu, odnosno priznanje za najkorisnijeg igrača. Jokić važi za favorita, a ako pobijedi biće to njegova treća MVP nagrada. Uz Jokića, u konkurenciji za ovo priznanje su Luka Dončić iz “Dalasa” i Šaj […]