Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Zakićeno trobojkama: Kako se širom regiona obilježava Dan srpskog jedinstva /foto/

15 Septembar 2021
2 min.
Zakićeno trobojkama: Kako se širom regiona obilježava Dan srpskog jedinstva /foto/

Gradovi i opštine u Srbiji, Republici Srpskoj, Crnoj Gori i dijaspori okićeni su srpskim zastavama na Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, koji se obeležava danas.Od jutros su sve institucije Republike Srbije, kao i ulice, okićene srpskom zastavom, a i građani od juče ističu trobojke na svojim balkonima i prozorima.

„Srpska zastava visoko, u 10 gradova pokrajine Severna Rajna – Vestfalija zajednička inicijativa konzulata i dijaspore“, stoji na sajtu Generalnog konzulata Srbije u Dizeldorfu.

Ambasada Republike Srpske u Budimpešti čestitala je Dan srpskog jedinstva i okitila svoje predstavništvo srpskim zastavama.

Iz Opština Bijeljina podigli su zastave na jarbole u gradu.

Povezani članci

U Borskom okrugu nastavlja se potraga za tijelom dvogodišnje Danke Ilić

U Borskom okrugu se i danas, deseti dan od hapšenja osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić, na terenu nastavlja potraga za tijelom djevojčice. Tokom jučerašnjeg dana pretraženo je korito Zlotske rijeke i to od sela Zlot ka mestu Sumrakovac, kao i rezervoari za vodu, javlja izvještač Tanjuga. Razlog zašto se pregledaju cisterne i rezervoari je […]

Potres u Kragujevcu

 Zemljotres magnitude 2,8 jedinica Rihterove skale registrovan je jutros u regiji Kragujevca, saopštio je Republički seizmološki zavod. Epicentar zemljotresa, koji se dogodio u 6.26 časova, bio je na dubini od četiri kilometra. Zemljotresi ovakvog intenziteta ne mogu izazvati oštećenja na objektima u epicentralnoj oblasti.