Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Aulić: Inicijativa za Lagumdžijinu smjenu pokrenuta, Mihaljica, izgleda, čita samo svoje izjave

26 April 2024
1 min.
Aulić: Inicijativa za Lagumdžijinu smjenu pokrenuta, Mihaljica, izgleda, čita samo svoje izjave

 Mediji danima uveliko izvještavaju da je podnesena i krivična prijava i pokrenuta procedura za smjenu ambasadora BiH u UN Zlatka Lagumdžije, ali, izgleda, da Milanko Mihajilica čita samo sopstvene izjave, rekao je Srni savjetnik srpskog člana Predsjedništva Bih Saša Aulić.


“Obavještavamo Mihajilicu da je podnesena i krivična prijava i pokrenuta procedura za Lagumdžijinu smjenu, tako da nema potrebe da i dalje vergla uprazno o istoj temi”, istakao je Aulić upitan da prokomentariše izjavu Mihajilice da “već dva dana poziva srpskog člana Predsjedništva BiH Željku Cvijanović da pokrene proceduru za razrješenje Lagumdžije”.

SRNA

Povezani članci

Za lokalne izbore potrebno oko 19 miliona KM

Lokalni izbori, koji će u BiH biti održani 6. oktobra, koštaće oko 19 miliona KM, a biraće se 3.200 odbornika, odnosno vijećnika i 143 gradonačelnika, odnosno načelnika. Predsjednik Centralne izborne komisije BiH /CIK/ Irena Hadžiabdić je na današnjoj konferenciji za novinaree nakon što su na sjednici CIK-a raspisani lokalni izbori, rekla da će troškovi CIK-a […]

CIK BiH: Lokalni izbori 6. oktobra

CIK BiH na sjednici jednoglasno donio odluku o raspisivanju i održavanju lokalnih izbora u nedjelju 6.oktobra ove godine, na osnovu izmjenjenog Izbornog zakona BiH koji je promjenio svojim odlukama Kristijan Šmit koga Republika Srpska ne priznaje za visokog predstavnika. Ukupan broj građana u BiH koji imaju pravo glasa je 3.406.088 birača.