Ravna planina banerRavna planina baner

Sport

Jokić postavio novi rekord

26 April 2024
1 min.
Jokić postavio novi rekord

Srpski košarkaš Nikola Jokić jedini je igrač u istoriji NBA lige koji je u plej-of utakmicama u prosjeku postizao više od 25 poena, i imao 10 ili više skokova i sedam ili više asistencija, objavljeno je danas na zvaničnom sajtu takmičenja.

Kako je saopšteno na sajtu, Jokić je odigrao 70 mečeva za Denver u plej-ofu prethodnih godina što je dovoljno da se uzme reprezentativni uzorak koji je pokazao da nijedan igrač prije njega nije imao takve brojke u doigravanjima za titulu.

Jokić u plej-of mečevima bilježi u prosjeku 27,5 poena, 12,2 skoka i 7,3 asistencije.

Jokić je prošle sezone osvojio titulu prvaka NBA lige sa Denverom, a dva puta je bio MVP lige. Srbin je i ove sezone kandidat za prestižnu nagradu MVP koja se dodjeljuje najkorisnijem igraču najjače košarkaške lige planete.

Tanjug

Povezani članci

U julu Jahorina ultra trejl kamp za odrasle i djecu

Jahorina ultra trejl kamp od 1. do 7. jula za odrasle i 14. jula za djecu nudi priliku da poboljšaju tehnike trejl trčanja i edukuju se o pripremi, opremi i ishrani za velika takmičenja, najavljeno je iz Olimpijskog centra “Jahorina”. “Kamp učesnicima nudi priliku da testiraju Jahorina ultra trejl midi trku i osvoje startninu za […]

Borusija Dortmund prvi finalista Lige šampiona

Fudbaleri Borusije Dortmund prvi su finalisti Lige šampiona, nakon što su i u revanš meču pobijedili Pari Sen Žermen identičnim rezultatom 1:0. Gol odluke postigao je Mats Humels u 50. minutu. “Milioneri”, koji su preživjeli dvije prečke i dvije stative Parižana, čekaju pobjednika dvoboja Real – Bajern, koji se igra u večeras od 21.00 čas […]