Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Novčana pomoć, paketi hrane i higijene za najugroženije u Foči

26 April 2024
2 min.
Novčana pomoć, paketi hrane i higijene za najugroženije u Foči

Opština Foča isplatila je danas, u susret Vaskrsu, jednokratne novčane pomoći od 100 KM za 65 socijalno najugroženijih stanovnika, a u narednim danima podijeliće i 100 prehrambenih i 50 higijenskih paketa.


Željka Boro, jedna od korisnica novčane pomoći, srećna je što ih opština ne zaboravlja.

“Živim sama u socijalnom stanu. Uz načelnika nismo zaboravljeni, svaka mu čast, izlazi nam u susret koliko može”, rekla je Boro.

Jelisavka Jeličić preuzela je pomoć za Milenku Stojanović iz Čelebića koja živi sama, bez ikakvih primanja.

“I u januaru je za Božić dobila pomoć, sada opet, velika čast. Neće nju ni rodbina zaboraviti, ali kada se neko službeno sjeti to je velika stvar”, kaže Jeličićeva.

Načelnik opštine Milan Vukadinović podsjetio je da je opština ove i prošle godine podjelu pečenica za božićne praznike zamijenila novčanom podrškom, a sada se ta akciju proširila i na vaskršnje praznike, da bi najugroženiji mogli dostojanstveno da obilježe najveći hrišćanski praznik.

“Kada sam došao na mjesto načelnika sa našim privrednicima pokrenuo sam humanitarnu akciju `Podijelimo radost Božića`. Od prošle godine odlučili smo da za Božić najugroženijim korisnicima Centra za socijalni rad uplaćujemo novčanu pomoć, a ove godine smo odlučili da ih darujemo i za Vaskrs. Oni će tokom dana na svojim računima imati uplatu od 100 maraka”, rekao je Vukadinović.

U saradnji sa Crvenim krstom opština je izdvojila dodatna sredstva za prehrambene i higijenske pakete pomoći za one koji nisu nigdje na evidenciji, a socijalno su ugroženi.

“Obezbijedili smo 100 paketa hrane i 50 paketa higijene. Obuhvatili smo korisnike programa `Pomoć u kući`, one koji su u stanju potrebe i lica koja su se obraćala Crvenom krstu, a nisu obuhvaćena nekim vidom pomoći”, rekla je sekretar fočanskog Crvenog krsta Snežana Kovač.

Korisnici Crvenog krsta narednih dana mogu očekivati i pomoć u brašnu, koju je u okviru republičke akcije obezbijedila Vlada Srpske.

Korisnicima u Foči posredstvom mjesnih zajednica biće podijeljeno ukupno osam tona brašna.

Opština Foča prethodno je izdvojila i sredstva za podjelu vaskršnjih jaja za 3.720 fočanskih penzionera.

SRNA

Povezani članci

Srpska bogatija za 19 dječaka i 14 djevojčica

U porodilištima u Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođene su 33 bebe, 19 dječaka i 14 djevojčica. U Banjaluci je rođeno 10 beba, u Prijedoru pet, u Bijeljini i Zvorniku po četiri, u Doboju tri, u Trebinju, Foči i Istočnom Sarajevu po dvije, te u Nevesinju jedna. U Banjaluci je rođeno pet djevojčica i […]

Stevandić: Vladajuća koalicija raspravljaće o odluci CIK-a (VIDEO)

Odluku Centralne izborne komisije BiH o sprovođenju lokalnih izbora u BiH razmatraće političke partije koje čine vladajuću koaliciju u Srpskoj, rekao je u Јutarnjem programu predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić. – Budući da Izborni zakon Republike Srpske nije još stupio na snagu, o navedenoj odluci CIK-a BiH raspravljaćemo u koaliciji političkih partija koje čine […]