Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Više od  3.100 stranih plaćenika na ukrajinskoj strani

25 April 2024
1 min.
Više od  3.100 stranih plaćenika na ukrajinskoj strani

 Više od 3.100 stranih plaćenika ratuje na strani Ukrajine i većina dolazi iz SAD i Kanade, saopšteno je iz pres-službe ruske Istražne komisije.


“Istražioci imaju informacije o više od 3.100 stranih plaćenika koji učestvuju u borbenim aktivnostima na ukrajinskoj strani, od kojih su većina iz SAD, Kanade, Britanije i Gruzije”, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se ističe da su preduzete mjere lociranja plaćenika i njihovog kretanja. “Oni će snositi krivičnu odgovornost”, ističe u saopštenju.

SRNA

Povezani članci

Povlači se vakcina Astra Zeneka!

Astra Zeneka najavila je da povlači svoju vakcinu protiv Kovida-19 nekoliko mjeseci nakon što je na londonskom sudu priznala da ova vakcina može da izazove rijetke i opasne nuspojave Vakcina se više ne može koristiti u Evropskoj uniji, nakon što je ova britansko-švedska farmaceutska kompanija dobrovoljno povukla svoju autorizaciju za stavljanje u promet. Zahtjev za […]

Rusi ruše rekorde u proizvodnji oružja

Rusija proizvodi oružje rekordnom brzinom, dok ukrajinski partneri sa Zapada pokušavaju da povećaju podršku Kijevu, ali nisu u tome uspješni kao Rusi, navodi “Geopolitika”. Tokom prošle godine Rusija je razvijala novo oružje i municiju brže nego ikada u svojoj modernoj istoriji. Američki državni sekretar Entoni Blinken tvrdi da je Ruska Federacija uspjela je ubrza proizvodnju […]