Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Pavić: Rezolucija o Srebrenici bi otvorila Pandorinu kutiju i mnoge zemlje su toga svjesne

27 April 2024
1 min.
Pavić: Rezolucija o Srebrenici bi otvorila Pandorinu kutiju i mnoge zemlje su toga svjesne

Politički analitičar Aleksandar Pavić rekao je u našem Јutarnjem programu da bi rezolucija o Srebrenici otvorila Pandorinu kutiju, te dodao da su mnoge zemlje toga svjesne.

Istakao je da je diplomatsko angažovanje Beograda i Banjaluke dovelo do odlaganja glasanja u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.

– Srpski narod ima dva saveznika u Savjetu bezbjednosti – Rusiju i Kinu. To su sada države koje rade na stvaranju multiporalnog svijeta i komuniciraju sa velikim brojem zemalja. Oni rade na tome da više ne postoji jednopolarni svijet – rekao je Pavić.

Istakao je da postoje i zemlje Zapada koje su ranjive na pitanje genocida i zločina.

– Posebno kada je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio da će, ako Srebrenica prođe, onda Srbija podnijeti rezolucije o zločinima u Drugom svjetskom ratu – naglasio je Pavić.

Istakao je da posebno licemjerno što Njemačka podržava rezoluciju o Srebrenici.

RTRS

Povezani članci

Dodik: Zahvalnost Bjelorusiji za razumijevanje pozicije Republike Srpske

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik iskazao je zahvalnost državnom rukovodstvu Bjelorusije, sa predsjednikom Aleksandrom Lukašenkom na čelu, za razumijevanje pozicije Republike Srpske i izrazio uvjerenje da će odnosi Srpske i Bjelorusije, zasnovani na čvrstom prijateljstvu i uzajamnom povjerenju, biti dodatno unaprijeđeni. Dodik je tokom sastanka sa ministrom industrije Bjelorusije Aleksandrom Rogožnikom ocijenio značajnim današnje potpisivanje […]

Dodik: Srbi su slobodarski narod koji je uvijek bio na strani pravde

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je građanima Srpske 9. maj – Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope, poručivši da su Srbi slobodarski narod koji je uvijek bio na strani pravde i da treba da budu ponosni na svoju prošlost, istoriju i pobjedu u borbi protiv fašizma. Dodik je istakao da je Dan pobjede […]