Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

U Hadžićima uhapšene tri osobe zbog tvrdnje da znaju gdje je nestala Danka Ilić

28 Mart 2024
1 min.
U Hadžićima uhapšene tri osobe zbog tvrdnje da znaju gdje je nestala Danka Ilić

Pripadnici FUP-a su uhapsili tri osobe u Hadžićima, jer su tvrdili da su povezani sa nestankom dvogodišnje Danke Ilić u Srbiji, pišu federalni mediji.

Federalna uprava policije, postupajući po aktu Interpola Beograd, je prduzela mjere i radnje iz svoje nadležnosti, a koje su rezultovale hapšenjem tri osobe na teritoriji Hadžića u Kantonu Sarajevo.

Istražioci Odsjeka za sajber kriminal Federalne uprave policije locirali su putem IP adresa osobe koje su tvrdile kako imaju saznanja o nestanku maloljetne djevojčice u Srbiji, odnosno koje su tražile 50.000 KM za otkrivanje informacija.

Maloljetna djevojčica nije pronađena na teritoriji Hadžića, a u toku je kriminalistička obrada lica lišenih slobode, piše Kliks.

Povezani članci

Ishod glasanja biće iznenađujući za Sarajevo, jer će mnogi glasati suprotno njihovim očekivanjima

 Politikolog Vojislav Savić izjavio je za Srnu da će ishod glasanja o rezoluciji za Srebrenicu biti iznenađujući za Sarajevo, budući da će oni koje smatraju za svoje saveznike glasati suporotno njihovim očekivanjema, jer predstavnici brojnih zemalja znaju da inicijativa dolazi sa zapada i ne žele da miješaju politiku i tragediju. “Takođe, imamo i stav Izraela, […]

Košarac: Srpska je realnost, Helez da svoju priču usmjeri na FBiH

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac poručio je ministru odbrane Zukanu Helezu da, umjesto što prijeti legitimno izabranom predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, svoju priču usmjeri ka Federaciji BiH i Bošnjacima koji konačno treba da prihvate da je Srpska realnost i da BiH može opstati isključivo kao dejtonska struktura u dogovoru dva entiteta i tri […]