Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

U Istočnom Novom Sarajevu podijeljene sadnice za vlasnike plastenika

26 April 2024
1 min.
U Istočnom Novom Sarajevu podijeljene sadnice za vlasnike plastenika

U Istočnom Novom Sarajevu juče su podijeljene sadnice povrća za 289 korisnika koji u svom posjedu imaju plastenik.

Sadnice su dijeljene ispred MZ „Vraca“ i MZ „Toplik-Tilava“, u okviru Programa podsticaja razvoju poljoprivrede u opštini Istočno Novo Sarajevo za 2024. godinu.

Vlasnicima plastenika od 50m2 podijeljeno je 150 sadnica , a za vlasnike plastenika od 100m2 po 300 sadnica. Od podijeljenog sadnog materijala na jesen se očekuje prinos od minimum 150 tona povrća u vrijednosti od oko 450.000,00 KM, saopšteno je iz opštine Istočno Novo Sarajevo.

Prethodno je tokom prošle sedmice izvršena i podijela sjemenskih paketa za bašte.

Ovim aktivnostima se završava prva faza programa podsticaja za poljoprivredu, druga faza će obuhvatiti mjere predviđene za mlade, voćarstvo, peradarstvo i pčelarstvo.

Korisnicima su podijeljene sadnice paprike, paradajza, krastavaca i patlidžana.

Povezani članci

Tucijada u Palama privukla 300 mališana, pobjednik Filip Ilić

Prva tucijada ispred Hrama Sabora Svetog arhangela Gavrila u Palama danas je privukla oko 300 djece do 14 godina, a pobjeda je pripala Filipu Iliću. Drugo mjesto osvojio je Pavle Džilit, dok je treći bio Strahinja Božović. Organizator prve paljanske tucijade je opština Pale, a rukovodstvo te lokalne zajednice je najboljima uručilo novčane nagrade. Načelnik […]

Na tucijadi u Sokocu više od 40 učesnika

Na tucijadi u Sokocu Lazar Jokić imao je najljepše našarano vaskršnje jaje, a Nikola Mumović najtvrđe, rekao je predsjednik Udruženja građana “Sveti Vasilije Ostroški” Milan Maričić. Tucijala je održana u porti Crkve Svetog proroka Ilije u Sokocu, a nadmetala su se djeca do 15 godina. Nagrada za najmlađeg među više od 40 učesnika “Vaskršnje tucijade” […]