Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Јevremović pušten iz bolnice; Dačić uručio plaketu za hrabrost (VIDEO)

08 Juli 2024
2 min.
Јevremović pušten iz bolnice; Dačić uručio plaketu za hrabrost (VIDEO)

Žandarm Miloš Јevremović koji je 29. juna povrijeđen u teroritičkom napadu danas je pušten iz bolnice, a ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić dočekao ga je u Odredu Žandarmerije u Beogradu.

Јevremovića je prilikom dolaska u kasarnu prošao svečani špalir koji su napravile njegove kolege.

Dačić je Јevremoviću uručio plaketu za hrabrost.

– Za ovaj trenutak želimo da mu uručimo jednu plaketu za izuzetnu hrabrost i posvećenost u obavljanju policijskog posla, da ima za uspomenu na izlazak iz bolnice – rekao je Dačić.

Dačić je prethodno istakao da je herojski pripadnik Žandarmerije Miloš Јevremović izašao iz bolnice nakon uspješne operacije.

Јevremović je zahvalio na podršci svojim kolegama, Dačiću kao i predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću što su došli da ga obiđu u trenucima koji su bili teški za njega i njegovu porodicu.

– Dobro sam, kao što vidite, i mislim da su moje kolege zadovoljne mojim postupanjem i ministar nadam se, tako da idemo dalje i mogu da kažem da Srbija treba da bude ponosna na ljude kao što sam ja – rekao je on.

Dodao je da ne bi da se hvali i da ima još mnogo momaka koji su vrijedni i koji žele da Srbija bude bezbjedna.

Јevremović (34) je ranjen 29. juna u napadu ispred izraelske ambasade u Beogradu, koji je okarakterisan kao teroristički akt, kada je pogođen samostrijelom u vrat.

Napadač je identifikovan kao Miloš Žujović (25), vjersko ime Salahudin, konvertit iz Mladenovca, koji je prešao da živi u Novi Pazar.

Јevremović je u samoodbrani pucao na Žujovića, koji je preminuo od zadobijenih povreda.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je ranije da će žandarm Miloš Јevremović biti odlikovan.

Tanjug

Povezani članci

Mandić, Knežević i ostali oslobođeni u predmetu “državni udar”

 Aktuelni predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić, lider DNP-a Milan Knežević i ostali optuženi u ponovljenom suđenu u predmetu “državni udar” danas su oslobođeni krivice. Presudu je izreklo Vijeće Višeg suda na čijem je čelu Zoran Radović. Riječ je o ponovljenom postupku, jer su prvom presudom svi osumnjičeni, među kojima su Mandić i Knežević, osuđeni […]

Novi hakerski napad u Hrvatskoj, na udaru HZZO

Hrvatska se ponovo našla na udaru hakera, a danas je napad izveden na Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO). Kako je saopšteno iz HZZO, danas su došli do saznanja da je u toku tzv.”spoofinga” – vrsta internet napada kojim se napadači lažno predstavljaju kao HZZO s ciljem sprovođenja pripremnih radnji radi počinjenja krivičnog djela prevare. […]