Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Akcija “Mardelj”: Nakon pretresa KPZ Bijeljina , lica koja su predmet istrage biće predata Tužilaštvu

26 Februar 2024
1 min.
Akcija “Mardelj”: Nakon pretresa KPZ Bijeljina , lica koja su predmet istrage biće predata Tužilaštvu

Okružno javno tužilaštvo u Bijeljini je saopštilo da će nakon pretresa službenih prostorija Kazneno-popravnog zavoda Bijeljina ovoj pravosudnoj instituciji biti predata lica koja su predmet višemjesečne istrage zbog sumnje na zloupotrebu službenog položaja ili ovlaštenja, nesavjestan radu u službi i druga krivična djela.

Iz Tužilaštva su naveli da se od ranih jutarnjih časova vrši pretres službenih prostorija Kazneno-popravnog zavoda Bijeljina i lica koja su predmet višemjesečne istrage u akciji “Mardelj”, a pretresom rukovodi postupajući tužilac.

Nakon završenih službenih mjera i radnji, kao i kriminalističke obrade, lica će biti predata u nadležnost i na dalje postupanje Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini.

O tužilačkoj odluci, kao i o identitetu lica koja su predmet istrage, javnost će biti upoznata tokom narednih 24 časa, najavljeno je iz Tužilaštva.

Po naredbi Osnovnog suda u Bijeljini i pod nadzorom postupajućeg tužioca Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini pretres vrše ovlaštena službena lica Ministartsva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Uprave kriminalističke policije i Policijske uprave Bijeljina.

SRNA

Povezani članci

Dodik: Skrenuo sam pažnju Ajnhorstovoj da Marfi upravlja bošnjačkom političkom strukturom

Skrenuo sam pažnju Angelini Ajnhorst, direktorici za zapadni Balkan pri Evropskoj službi za spoljne poslove, da američki ambasador u BiH Majkl Marfi upravlja bošnjačkom političkom strukturom, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, koji u Grčkoj učestvuje na 9. Delfi ekonomskom forumu. – Marfi je običan špekulant i licemjer. Ubrzo odlazi iz BiH i on […]

U srijedu nastavak suđenja Dodiku i Lukiću

 Nastavak suđenja predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i vršiocu dužnosti direktora Službenog glasnika Srpske Milošu Lukiću pred Sudom BiH biće održan u srijedu, 17. aprila. Advokat Goran Bubić, branilac predsjednika Srpske, rekao je danas Srni da očekuje nastavak suđenja 17. aprila na kojem će Tužilaštvo BiH nastaviti izvođenje svojih dokaza. “Odbrana je pripremila prijedlog svojih […]