Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Akcija “Šljivice”: SIPA lišila slobode 13 osoba

10 Juli 2024
2 min.
Akcija “Šljivice”: SIPA lišila slobode 13 osoba

Policijski službenici Aagencije za istrage i zaštitu, uz asistenciju Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona i Uprave za indirektno oporezivanje, proveli su operativnu akciju kodnog naziva “Šljivice” te izvršili pretrese osoba, objekata i pokretnih stvari na 18 lokacija na području Tuzle, Živinica, Lukavca, Gračanice, Šamca, Bijeljine i Zvornika po naredbama Suda BiH.

– Јedna osumnjičena osoba je u bjekstvu, dok je 13 osumnjičenih osoba lišeno slobode tokom provođenja operativne akcije te su u svojstvu osumnjičenih, a po ovlaštenju tužioca, ispitani u prostorijama Agencije za istrage i zaštitu, nakon čega se sa osobama postupalo u skladu sa instrukcijama postupajućeg tužioca – saopšeno je iz SIPA.

Osobe lišene slobode sumnjiče se da su počinile krivično djelo organizovani kriminal, u vezi sa krivičnim djelima nedozvoljen promet akciznih proizvoda, nedozvoljeno skladištenje robe, nedopuštena trgovina i pranje novca, propisanim Krivičnim zakonom BiH.

– Prilikom pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti sljedeći predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku i koji se mogu dovesti u vezu sa počinjenjem krivičnih djela za koja se sumnjiče osumnjičene osobe, te u vezi sa počinjenjem drugih krivičnih djela: 36.500 paklica cigareta, novac – oko 9.000 KM, tri putnička motorna vozila, oko 100 kg duvana u listu, oko 230 kg rezanog duvana, filteri prazni za punjenje cigareta – cca 59.000 komada, dvije mašine za rezanje duvana, dvije mašine za punjenje cigareta, pet ručnih mašina za punjenje cigareta, tri digitalne vage, 15 mobilnih telefona, 14 SIM kartica i jedan snimač videonadzora – navodi se u saopštenju.

Istakli su da je vrijednost privremeno oduzete robe i predmeta oko 450.000 KM.

RTRS

Povezani članci

Poznati detalji ubistva na Igmanu: Poznanika ubio zbog psa

Na putu prema Igmanu sinoć je ubijen Armin Kahvić (33), saznaje portal “Avaza”, a policijski službenici MUP-a KS sinoć su uhapsili muškarca A.M. (25) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ubistvo. Prema informacijama ovog medija, njih dvojica su bili prijatelji, ali su se posvađali. Navodno je A.M. šetao psa, kada je naišao Kahvić u […]

Na Ilidži uhapšen muškarac zbog ubistva

 Policija je u sarajevskoj opštini Ilidža uhapisla muškarca čiji su inicijali A.M. /25/ osumnjičenog za ubistvo, saopšteno je iz MUP-a Kantona Sarajevo. Nad uhapšenim se vrši kriminalistička obrada, nakon čega će biti predat nadležnom Kantonalnom tužilaštvu. Zavod za hitnu medicinsku pomoć obavijestio je juče oko 18.00 časova Operativni centar MUP-a Kantona Sarajevo da je u […]