Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Alarmantne brojke o broju smrtno stradalih u saobraćaju

04 Avgust 2021
1 min.
Alarmantne brojke o broju smrtno stradalih u saobraćaju

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske apeluje na sve učesnike u saobraćaju da se odgovorno ponašaju i poštuju zakonske propise, te tako zaštite svoj, ali i živote drugih učesnika u saobraćaju.

– Uprokos brojnim aktivnostima policijskih službenika koje su realizovane u proteklom periodu u cilju unaprijeđenja bezbjednosti saobraćaja, u julu je na putevima Republike Srpske u saobraćajnim nezgodama život izgubilo 14 građana (za sedam više nego u istom periodu prošle godine), a u prva tri dana avgusta imamo četvoro poginulih – navedeno je u saopštenju MUP-a Srpske.

Navode da je najčešći uzrok saobraćajnih nezgoda u kojima su bile smrtne posljedice upravo alkohol, a zatim i neodgovorno ponašanje u saobraćaju.

Da je vožnja pod uticajem alkohola prisutna u saobraćaju govore i podaci Ministarstva, gdje je samo u julu zbog alkoholisanosti iz saobraćaja isključeno oko 3.500 vozača.

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske nastaviće da u okviru kampanje “Vozi oprezno – putuj bezbjedno” realizuju niz akcija i kontrola sa ciljem smanjenja smrtno stradalih u saobraćajnim nezgodama, ali svakako da i od samih građana, učesnika u saobraćaju očekujemo da pokažu dozu odgovornosti i da brzinu kretanja vozila prilagode uslovima i stanju na putevima, te da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.

RTRS

Povezani članci

Nadležni demantuju gradonačelnika: Lična promocija preko leđa teških pacijenata

 Uvidom u registar Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH firma “TGT Tehnogas” je nosilac dozvole za stavljanje u promet medicinskog gasa kiseonika, saopštili su u petak iz Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite RS reagujući na teške optužbe gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića da se na UKC RS koristi kiseonik koji je registrovan kao tehnički, a […]

Dodik: Tvrdnje Stanivukovića totalna laž, gradonačelnik Banjaluke diže paniku u Srpskoj

To što on tvrdi je zločin protiv čovjeka, tako olako dižući paniku u Republici Srpskoj, za šta nema nikakvog osnova, niti razloga – rekao je Dodik za RTRS, komentarišući izjavu Stanivukovića da je zdravlje pacijenata ugroženo zbog kiseonika koji se koristi na UKC-u. Prema Dodikovim riječima, tim neistinim tvrdnjama naneseno je ozbiljno zlo evropskoj kompaniji […]