Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Albanci pretukli srpskog mladića

11 Septembar 2023
2 min.
Albanci pretukli srpskog mladića

Dvadesetogodišnji Strahinja Petrović iz Gračanice rekao je da su ga napala i pretukla trojica Albanaca i da je zbog batina izgubio svijest.


Napad na srpskog mladića dogodio se sinoć oko 19.00 časova na putu za obližnje selo Dobrotin.

Petrović je rekao za RTS da ga je u vožnji pretekao crni “bmv” karavan, blokirao put, te su ga potom napali vozač koji je imao četrdesetak godina i dvojica od oko 20 godina.

“Krenuo je prema meni, vikao je, ja sam ga pitao koji je problem. On me je iz sve snage šakom udario po glavi. Kada sam došao pri sebi video sam da su tu još dvojica sa njim i oni su hteli da me udaraju”, ispričao je Petrović.

On je naveo da nije upamtio punu registarsku oznaku automobila, ali da je vidio tablice sa početnim brojem 01, što ukazuje da je vlasnik automobila iz prištinskog okruga.

Kada je došao svijesti, vidio je dvije djevojke koje su se ubjeđivale sa napadačima i odvukle ih u automobil, koji se potom udaljio sa mjesta događaja.

Strahinji je u pomoć pritekao Srbin iz Dobrotina koji je obavijestio policiju, a pomoć mu je ukazana na Odjeljenju hirurgije u Gračanici, odakle je prebačen u Kosovsku Mitrovicu.

On je naveo da nikada nije imao nikakvih problema sa Albancima, da izbjegava konflikte i da je razlog napada na njega mogao da bude jedino to što vozi automobil sa tablicama kragujevačke registracije.

Iako je slučaj prijavio policiji, ne vjeruje da će napadači biti otkriveni i procesuirani.

Petrović sa dvojicom mlađe braće živi u Gračanici, gdje se o njima stara stric, nakon što su u tragičnoj nesreći izgubili roditelje.

SRNA

Povezani članci

Šapić podnio ostavku zbog izbora

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić podnio je ostavku na ovu funkciju radi stvaranja pravnih uslova za održavanje izbora, koji bi u Beogradu bili održani 17. decembra zajedno sa parlamentarnim i pokrajinskim, saopšteno je iz gradske uprave. “Podnosim formalnu ostavku, ali nastavljam posvećeno i predano da vodim Beograd do dana izbora i konačne provere poverenja Beograđana”, naveo […]

Državljanin BiH uzeo 7.000 evra socijalne pomoći u Austriji, pa otišao na odmor

Državljanin Bosne i Hercegovine (31) pojavio se danas pred sudom u Gracu jer je od austrijskog Zavoda za zapošljavanje (AMS) uzeo 7.000 evra na ime pomoći, a zatim na duže vrijeme napustio Austriju. Suđenje je počelo čuđenjem sudije Erika Nauta da optuženi ne zna ni riječ njemačkog, zbog čega je morao biti angažovan prevodilac. Naime, sudiji […]