Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Alkohol konzumiralo 20 maloljetnika, od dva lica oduzeta droga

30 Januar 2023
1 min.
Alkohol konzumiralo 20 maloljetnika, od dva lica oduzeta droga

Policija je tokom racija za vikend na području u nadležnosti Policijske uprave Banjaluka u više ugostiteljskih objekata zatekla 20 maloljetnih lica koja su konzumirala alkohol, a dva lica su uhapšena zbog posjedovanja droge.


Iz Policijske uprave Banjaluka saopšteno je da je obaviješten banjalučki Centar za socijalni rad i da su maloljetnici predati roditeljima, a konobarima i odgovornim licima u ugostiteljskim objektima izdato je pet prekršajnih naloga.

Nalozi su izdati zbog prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru, odnosno točenja i posluživanja alkohola maloljetnicima i očigledno pijanim licima.

Policija je prilikom racije u ugostiteljskom objektu u Banjaluci u subotu, 28. januara, oko 21.30 časova kod lica čiji su inicijali D.Ć. iz tog grada pronašla i oduzela pvc vrećicu sa 5,84 grama marihuane i više džointa sa tragovima sagorijevanja marihuane ukupne mase 1,4 grama.

Kod lica čiji su inicijali S.M. pronađena su i oduzeta 0,22 grama kokaina.

Ova dva lica su uhapšena i uručen im je prekršajni nalog.

SRNA

Povezani članci

Vuk Janković riješio višedecenijski matematički zadatak

 Učenik prvog razreda Gimnazije “Jovan Dučić” u Trebinju Vuk Janković uspio je da riješi zadatak iz geometrije koji je profesor Vladimir Stojanović postavio prije skoro 60 godina. Stojanović je danas u trebinjskoj Gimnaziji uručio mladom matematičaru novčanu nagradu, udžbenike za talente, kao i udžbenike koje je ranije pisao i kojih više nema u prodaji. On […]

Drina obogaćena pastrmkom i šaranom, donacija “Hidroelektrane na Drini”

U rijeku Drinu u gornjodrinskom slivu pušteno je 2.200 kilograma mlađi potočne pastrmke i tri tone šarana, zahvaljujući donaciji preduzeća “Hidroelektrane na Drini”. Direktor ovog preduzeća Nedeljko Perišić izjavio je novinarima da su izvršili poribljavanje Drine i njenih pritoka na području Višegrada, Rudog, Rogatice, Novog Goražda, Čajniča i Foče. “Siguran sam da ćemo doprinijeti obogaćivanju […]