Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Australijsko ministarstvo zdravlja: Đoković nije opasnost po državu

15 Januar 2022
1 min.
Australijsko ministarstvo zdravlja: Đoković nije opasnost po državu

Zvaničnici Ministarstva zdravlja Australije, u zvaničnoj dokumentaciji dostavljenoj sudu, ističu da najbolji teniser svijeta Novak Đoković ne predstavlja opasnost po državu.

Ranije je objavljeno da je Đoković 16. decembra dobio pozitivan test na virus korona, a negativan je bio 22. decembra.

Od 27. decembra je asimptomatičan, pa se postavlja pitanje kako on može da bude prijetnja po okolinu.

– Koristeći gore navedene pretpostavke možemo da potvrdimo da je Novak Đoković bio zaražen virusom korona, pa iako je nevakcinisan, ovo znači da je zaštićen od kovida tokom narednih nekoliko mjeseci – navodi se u sudskoj dokumentaciji.

Njegov negativan test koji je dobio 22. decembra takođe govori da je preležao virus i da ima antitijela, ističe se.

– Nije velika vjerovatnoća da bude opasan, tako da cijenimo da on nije rizik po stanovnike Australije – stoji u sudskoj dokumentaciji.

RTRS

Povezani članci

Potpisan ugovor: Tri podmornice – tri milijarde evra

Jerusalim — Izrael je potpisao ugovor o kupovini tri najsavremenije podmornice od nemačkog proizvođača Tisekrup, vredan tri milijarde evra. Kako je saopštilo izraelsko ministarstvo odbrane, podmornice na dizel i električni pogon klase Dakar trebalo bi da se isporuče Izraelu u narednih devet godina, prenosi AP. Izraelski ministar odbrane Beni Ganc rekao je da će nabavka […]

Instagram uvodi mjesečnu pretplatu?

Popularna društvena mreža Instagram mogla bi uvesti pretplatu za jedan dio sadržaja koji objavljuju korisnici, prenosi The Verge. Instagram navodno radi na mogućnosti uvođenja pretplate za tzv. “ekskluzivne storije”, što znači da bi influenseri bili u mogućnosti odabrati jedan dio svojih Instagram storija kojima će pristup imati samo oni koji plate za to. Korisnici Instagrama […]