Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Avgustovska neto plata od 1.166 KM

22 Septembar 2022
1 min.
Avgustovska neto plata od 1.166 KM

Prosječna avgustovska plata u Republici Srpskoj bila je 1.166 KM i u odnosu na jul nominalno je veća za 0,5 odsto, a realno veća za 0,1 odsto, saopštio je Republički zavod za statistiku.

Najviša prosječna avgustovska plata od 1.571 KM isplaćena je u oblasti informacije i komunikacije, a najmanja od 868 KM u građevinarstvu.

U svih 19 područja djelatnosti u avgustu je u odnosu na isti mjesec prošle godine zabilježen nominalni rast neto plate.

Prosječna bruto plata u avgustu u Srpskoj bila je 1.762 KM.

Cijene proizvoda i usluga koje se koriste za ličnu potrošnju u Republici Srpskoj, mjerene indeksom potrošačkih cijena, u avgustu u odnosu na jul u prosjeku su više za 0,4 odsto, dok su u odnosu na isti mjesec prošle godine u prosjeku više za 15,6 odsto.

Najveći godišnji rast cijena u avgustu od 28,2 odsto zabilježen je u odjeljku prevoz zbog viših cijena u grupi vazdušni prevoz putnika, te u grupi goriva i maziva.

Najveći pad cijena u avgustu u odnosu na isti mjesec prošle godine od 3,5 odsto bio je u odjeljku odjeća i obuća usljed sezonskih sniženja konfekcije i obuće tokom godine.

RTRS

Povezani članci

HET finansira put prema Petrovpavlovom manstiru

Preduzeće “Hidroelektrane na Trebišnjici” finansiraće asfaltiranje puta u dužini od 650 metara prema Petrovpavlovom manastiru, u okolini Trebinja, u vrijednosti od 120.000 KM. Rukovodilac investicija u HET-u Danilo Ilić rekao je da će ova putna komunikacija omogućiti lakšu frekvenciju lokalnom stanovništvu, a sa radovima će se početi čim dozvole vremenski uslovi. Ilić je dodao da […]

Za vikend rade lokacije za izdavanje ličnih dokumenata

Lokacije za izdavanje ličnih dokumenata Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske radiće za vikend povodom održavanja opštih izbora, saopšteno je iz Ministarstva. Ove lokacije rade danas u 7.00 časova do sutra u 19.00 časova. Radi preduzimanja mjera i radnji za bezbjedno održavanje opštih, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izdao je naredbu o zabrani prevoza […]