Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Bez problema u saobraćaju

26 Maj 2023
3 min.
Bez problema u saobraćaju

Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ saobraćaj se jutros odvija redovno, po suvim i mjestimično mokrim ili vlažnim kolovozima, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.


Na dionicama koje prolaze kroz usjeke povećana je opasnost od odrona.

Na magistralnom putu Rača-Bijeljina saobraća se naizmjenično jednom trakom, uz povremene prekide, zbog sanacije kolovoza.

Zbog sanacije kolovoza, saobraćaj će se i na regionalnom putu Stari Ugljevik-Glavičice, odvijati naizmjenično jednom trakom, uz povremene prekide.

Zbog minerskih radova na magistralnom putu Sarajevo-Foča, dionica Trnovo-Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice do 3. juna biće povremenih obustava saobraćaja između 11.00 i 15.00 časova, dva puta po pet do sedam minuta.

Na istom magistralnom putu, ali na dionici Dobro Polje-Miljevina, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja, zbog sanacije klizišta.

Na magistralnom putu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, saobraćaj se odvija usporeno zbog aktiviranog klizišta.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta, na magistralnom putu Brod na Drini-granični prelaz Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila saobraćaj obustavljen.

Zbog sanacije klizišta saobraćaj se na dionici magistralnog puta Foča-Goražde u mjestu Filipovići, na liniji razgraničenja, odvija otežano, jednom trakom, urađenom privremenom zaobilaznicom u dužini 150 metara, uz saobraćajnu signalizaciju.

Na magistralnom putu Bijeljina-Brčko i regionalnim putevima Lopare-Čelić i Stari Ugljevik-Glavičice, rejon Glinja, zbog radova se saobraća jednom trakom.

Zbog sanacije magistralnog puta Gradiška – Nova Topola – Klašnice, i izgradnje tri kružna toka na dionici Klašnice jedan – Nova Topola izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Saobraćaj je obustavljen na lokalnim putevima u mjestu Gornji Podgradci zbog oštećenja mosta
preko rijeke Bukovice, kao i preko rijeke Jablanice u mjestu Sovjak, te preusmjeren na alternativne putne pravce.

Zbog izgradnje dionice auto-puta od petlje Johovac do Vukosavlja, izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja na petlji Johovac. Izmjena režima saobraćaja je i na petlji Rudanka, zbog izgradnje dionice auto-puta od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva.

Do 14. jula, zbog deminiranja terena na regionalnom putu Podnovlje-Polje, kod deminerskog gradilišta “MSP Gornji Božinci” biće privremenih obustava saobraćaja svakim radnim danom od 8.00 do 15.00 časova, i to 30 minuta obustave i 10 minuta propuštanja.

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, za saobraćaj je zatvorena desna cijev tunela 1. mart u smjeru Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno, kroz lijevu tunelsku cijev.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu LJubinje-Trebinje saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu, a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

SRNA

Povezani članci

Pojačana frekvencija vozila na prelazima prema jugu

Pojačana je frekvencija putničih vozila na graničnim prelazima Prisika, Doljani, Gabela Polje, Kostajnica, Zupci i Deleuša, na izlazu iz BiH. Na ostalim graničnim prelazima povremeno dolazi do pojačane frekvencije vozila, ali zadržavanja za sada nisu duža od 30 minuta, saopšteno je iz Auto-moto saveza /AMS/ Republike Srpske. Do kraja avgusta za međunarodni putnički saobraćaj otvoren […]

Dodik: Pojedini bošnjački lideri šalju poruke mržnje prema Srbima

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je da je Srpska pokazala da kada obilježava godišnjice stradanja srpskog naroda to radi dostojanstveno, ali i da poštuje pravo drugih naroda da na isti način obilježavaju svoja stradanja. “Međutim, pojedini politički lideri bošnjačkog naroda iz godine u godinu zloupotrebljavaju te godišnjice, praveći od njih političke tribine, šaljući poruke […]