Ravna planina banerRavna planina baner

Zanimljivosti

Blumbergova lista milionera: Vodi Arno, Mask drugi, Bezos treći…

01 Februar 2023
1 min.
Blumbergova lista milionera: Vodi Arno, Mask drugi, Bezos treći…

Na najnovijoj, danas objavljenoj Blumbergovoj listi milijardera situacija među najbogatijih pet ljudi svijeta je nepromijenjena – prvi je i dalje Francuz Bernar Arno, vlasnik brojnih poznatih brendova, među kojima je “Lui Viton”, i njegovo bogatstvo se procijenjuje na 191 milijardu dolara.

Drugi je vlasnik Tvitera i “Tesle” Ilon Mask sa 164 milijarde dolara.

Treći je Amerikanac DŽef Bezos sa 126 milijardi dolara, najpoznatiji po vlasništvu nad “Amazonom” i “Vašington postom”, zatim slijedi osnivač “Majkrosofta” Bil Gejts sa 112 milijardi i peti je Voren Bafet, američki biznis magnat, sa 109 milijardi.

Svi oni su zabilježili porast u bogatstvu u odnosu na prethodni presjek, a najviše je zaradio Mask, koji je bogatiji za četiri milijarde dolara od početka 2023. godine.

Osnivač Fejsbuka Mark Zukerberg ima 55 milijardi i nalazi se na 21. mjestu.

Uprkos sankcijama, na listi su i ruski milijarderi, čije se bogatstvo povećalo za 16,1 milijardu dolara u odnosu na 1. januar, a najbogatiji Rus je Vladimir Potanjin, čije se bogatstvo procijenjuje na 30 milijardi dolara.

Tanjug

Povezani članci

CVIJET koji SIMBOLIŠE VASKRS: Privlači blagostanje, a poklanja se kao izraz ljubavi

Legenda kaže da je đurđevak nastao od suza Bogorodice prolivenih pored krsta na kojem je razapet Isus Hrist. Zato se smatra važnim cvetom za hrišćane pa je velika sreća kad procveta dovoljno rano da se može uneti u kuću za Uskrs. Za ovaj nežni skromni cvet vezuju se mnoga verovanja, a žene posebno vole njegov […]

Danas je svjetski dan braće i sestara: Neraskidiva veza

Danas je svjetski dan braće i sestara. Danas posvetite dan svome bratu ili sestri, nazovite ih, popijte kafu, družite se ili ih jednostavno nazovite i recite koliko su vam važni. Miloš. Elena. Tara. Danilo. Svi oni imaju nešto zajedničko, odnosno, imaju brata ili sestru. Kažu odrastanje uz njih je značilo je igru ali i uživanje […]