Ravna planina banerRavna planina baner

Zanimljivosti

Blumbergova lista milionera: Vodi Arno, Mask drugi, Bezos treći…

01 Februar 2023
1 min.
Blumbergova lista milionera: Vodi Arno, Mask drugi, Bezos treći…

Na najnovijoj, danas objavljenoj Blumbergovoj listi milijardera situacija među najbogatijih pet ljudi svijeta je nepromijenjena – prvi je i dalje Francuz Bernar Arno, vlasnik brojnih poznatih brendova, među kojima je “Lui Viton”, i njegovo bogatstvo se procijenjuje na 191 milijardu dolara.

Drugi je vlasnik Tvitera i “Tesle” Ilon Mask sa 164 milijarde dolara.

Treći je Amerikanac DŽef Bezos sa 126 milijardi dolara, najpoznatiji po vlasništvu nad “Amazonom” i “Vašington postom”, zatim slijedi osnivač “Majkrosofta” Bil Gejts sa 112 milijardi i peti je Voren Bafet, američki biznis magnat, sa 109 milijardi.

Svi oni su zabilježili porast u bogatstvu u odnosu na prethodni presjek, a najviše je zaradio Mask, koji je bogatiji za četiri milijarde dolara od početka 2023. godine.

Osnivač Fejsbuka Mark Zukerberg ima 55 milijardi i nalazi se na 21. mjestu.

Uprkos sankcijama, na listi su i ruski milijarderi, čije se bogatstvo povećalo za 16,1 milijardu dolara u odnosu na 1. januar, a najbogatiji Rus je Vladimir Potanjin, čije se bogatstvo procijenjuje na 30 milijardi dolara.

Tanjug

Povezani članci

Zašto je 1. april Svjetski dan šale

Dolaskom aprila, stigao je i Svjetski dan šale, kada se mnogi trude raznim smicalicama i šalama prevariti druge. Dan šale obilježava se svake godine prvog 1.aprila, a iako je njegovo tačno porijeklo i dalje misterija, različite kulture obilježavaju ga već nekoliko vijekova. Prvoaprilska tradcija uključuje lažiranje ili praktične šale s drugima, uz popratno uzvikivanje “aprililili”. […]

Noćas pomjeranje kazaljki čas unaprijed

LJetno računanje vremena počeće noćas pomjeranjem kazaljki na časovniku za jedan čas unaprijed. Kazaljke na časovniku biće pomjerene sa 2.00 na 3.00 časa. LJetno računanje vremena počinje posljednje nedjelje u martu u 2.00 časa, a završava se posljednje nedjelje u oktobru.