Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Bogati domaćin ostavio oko milion KM komšiji, ubrzo misteriozno preminuo

02 Decembar 2022
2 min.
Bogati domaćin ostavio oko milion KM komšiji, ubrzo misteriozno preminuo

Nesvakidašnji slučaj trenutno se nalazi pred Okružnim javnim tužilaštvom u Bijeljini, a radi se o nasljedstvu “teškom” oko pola miliona evra koje je mještanin sela Donje Čađavice ostavio komšiji iako je imao žive nasljednike.

Policija je ovih dana saslušala brata Petra Gajića, domaćina iz sela Donje Čađavice kod Bijeljine, koji je preminuo prije dvije godine, samo sedmicu nakon napisanog testamenta, a pod najmanju ruku sumnjivim okolnostima.

Gajić je navodno sve ostavio dvadesetogodišnjem komšiji, koji je naveden kao njegov unuk, iako je dokazano da nisu ni u kakvom srodstvu.

Kćerku Milenu, koja se 13 godina nalazi bez ikakvog rješenja u psihijatrijskoj ustanovi na Sokocu, kako je navedeno, ostavio je bez ičega. Nije joj pripao ni nužni dio na šta prema zakonu imaju pravo i oni kojima ništa nije dato testamentom.

Gajićev brat je saslušan pošto je sa rođakom Milenom, Petrovom kćerkom, prošle sedmice policiji u Bijeljini podneo prijavu protiv “odgovornih za Petrovu smrt i prikrivanje važnih tragova koji se tiču smrti”. Gajić je svedočio, između ostalog, da mrtvozvornik koji je potpisao smrt njegovog brata nije ni vidio tijelo pokojnika.

Petar je prema njihovim tvrdnjama “nađen go u kući i odvezen u nepoznatom pravcu bez pregleda mrtvozvornika” da bi poslije dva dana i dvije noći bio sahranjen na seoskom groblju, a da nije boravio ni sekunde u nekoj od zvaničnih mrtvačnica.

Postupajući tužilac Danica Stepanović iz OJT Bijeljina naredila je policiji da sasluša sve svjedoke i dostavi joj izvještaj.

Gajićevo bogatstvo procjenjuje se na oko milion kovertibilnih maraka što je oko pola miliona evra.

ATV

Povezani članci

Cvijanović: Ugrožene ustavne pozicije Srpske i BiH

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović istakla je da su djelovanjem stranog faktora ugrožene ustavne pozicije Republike Srpske i BiH. “Ako govorimo o tome ko ima pravo da nešto nameće ovdje ili govorimo o nadležnostima i pozicioniranju, onda znači da branimo ustavnost”, rekla je Cvijanovićeva u Narodnoj skupštini Republike Srpske reagujući na obraćanje šefa Kluba […]

Dodik: Prijete mi hapšenjem ali pružićemo otpor

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas u Banjaluci da mu se konstantno prijeti da će biti uhapšen i da je prije jedan čas dobio informaciju da će pucati u njega ukoliko ljudi koji ga čuvaju pruže otpor. “Kažem da ćemo pružiti otpor. Zbog čega žele da me hapse? Zato što je napakovano da […]