Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Boračka organizacija Sokolac osudila unošenje političkih zastava u salu Skupštine opštine

13 Februar 2024
2 min.
Boračka organizacija Sokolac osudila unošenje političkih zastava u salu Skupštine opštine

Boračka organizacija opštine Sokolac osudila je unošenje političkih zastava u salu Skupštine opštine.

Povodom nedavno održane Skupštine opštinskog odbora SDA Sokolac i unošenja zastava, Boračka organizacija je objavila saopštenje koje prenosimo u cjelosti:

“Povodom nedavnih dešavanja, tačnije održavanja izborne skupštine Stranke demokratske akcije opštinskog odbora Sokolac, koja je održana u sali skupštine opštine Sokolac, Boračka Organizacija opštine Sokolac jasno stavlja do znanja da kao organizacija lično nemamo ništa protiv niti jedne političke partije, organizacije ili pojedinca i da nismo protiv bilo kakvog demokratskog načina organizovanja.

Ali ono što jasno osuđujemo i protiv čega stojimo jeste ponašanje u sali skupštine opštine. Da podsjetimo da u sali skupštine postoje zastave i obilježja koji predstavljaju opštinu Sokolac i institucije Republike Srpske, ali da je nedopustivo da se bilo kakve druge zastave i obilježja političkog folklora unose u salu. Protiv smo toga da se zvanične prostorije opštine koriste u tu svrhu i smatramo da se sjednice i sastanci ovog tipa mogu održavati u nekim drugim prostorijama, predviđenim za te namjene. U sali opštine se održavaju i skupštine opštinske Boračke Organizacije, i nikada do sada nismo isticali zastave i obilježja brigada koje su krvlju natopile, spasile i odbranile Republiku Srpsku.

Ovaj događaj vidimo kao nedopustivi propust, kojim se vrijeđaju građani naše opštine, a prije svega boračke populacija. Boračka organizacija ne želi da ulazi ni u kakva politička prepucavanja, niti želimo biti dio istih, ali želimo istaći da su neke stvari jednostavno nedopustive i bez obzira ko je odgovoran za njih kao takve ih osuđujemo. Boračke kategorije, a prije svega porodice poginulih boraca u ovakvom vidu ponašanja vide jedan oblik provokacije i vrijeđanja ličnih osjećanja.

Skrećemo pažnju da u buduće nećemo tolerisati ovakve i slične postupke jer ćemo preduzeti konkretne, po potrebi i radikalne mjere, u sprječavanju istih.”

Povezani članci

Crkva Uspenja presvete Bogorodica Palama svjedok istorije i preteča razvoja Pala

Crkva Uspenja presvete Bogorodice u Palama podignuta je 1909. godine, a projektant crkve bio je mladi slikar Lazar Drljača, čiji je ovo jedini izvedeni arhitektonski projekat. Inicijativa i najveća zasluga za izgradnju crkve pripada prvom paljanskom svešteniku Đorđu Grabežu i tadašnjem crkvenoškolskom odboru. Sveštenik Đorđe bio je otac Trifka Grabeža, člana Mlade Bosne i jednog […]

Radić: Nezabilježeno da načelnik opštine Sokolac bojkotuje rad Skupštine (VIDEO)

Šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini opštine Sokolac Đorđe Radić rekao je da je do sada nezabilježeno u ovoj lokalnoj zajednici da načelnik opštine bojkotuje rad Skupštine opštine, te ocijenio da je načelnik ovim “pokazao neozbiljno ponašanje prema građanima”. “Građani su ga birali da štiti njihove interese, da troši transparentno sredstva koja su na raspolaganju […]