Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Boračka organizacija Sokolac osudila unošenje političkih zastava u salu Skupštine opštine

13 Februar 2024
2 min.
Boračka organizacija Sokolac osudila unošenje političkih zastava u salu Skupštine opštine

Boračka organizacija opštine Sokolac osudila je unošenje političkih zastava u salu Skupštine opštine.

Povodom nedavno održane Skupštine opštinskog odbora SDA Sokolac i unošenja zastava, Boračka organizacija je objavila saopštenje koje prenosimo u cjelosti:

“Povodom nedavnih dešavanja, tačnije održavanja izborne skupštine Stranke demokratske akcije opštinskog odbora Sokolac, koja je održana u sali skupštine opštine Sokolac, Boračka Organizacija opštine Sokolac jasno stavlja do znanja da kao organizacija lično nemamo ništa protiv niti jedne političke partije, organizacije ili pojedinca i da nismo protiv bilo kakvog demokratskog načina organizovanja.

Ali ono što jasno osuđujemo i protiv čega stojimo jeste ponašanje u sali skupštine opštine. Da podsjetimo da u sali skupštine postoje zastave i obilježja koji predstavljaju opštinu Sokolac i institucije Republike Srpske, ali da je nedopustivo da se bilo kakve druge zastave i obilježja političkog folklora unose u salu. Protiv smo toga da se zvanične prostorije opštine koriste u tu svrhu i smatramo da se sjednice i sastanci ovog tipa mogu održavati u nekim drugim prostorijama, predviđenim za te namjene. U sali opštine se održavaju i skupštine opštinske Boračke Organizacije, i nikada do sada nismo isticali zastave i obilježja brigada koje su krvlju natopile, spasile i odbranile Republiku Srpsku.

Ovaj događaj vidimo kao nedopustivi propust, kojim se vrijeđaju građani naše opštine, a prije svega boračke populacija. Boračka organizacija ne želi da ulazi ni u kakva politička prepucavanja, niti želimo biti dio istih, ali želimo istaći da su neke stvari jednostavno nedopustive i bez obzira ko je odgovoran za njih kao takve ih osuđujemo. Boračke kategorije, a prije svega porodice poginulih boraca u ovakvom vidu ponašanja vide jedan oblik provokacije i vrijeđanja ličnih osjećanja.

Skrećemo pažnju da u buduće nećemo tolerisati ovakve i slične postupke jer ćemo preduzeti konkretne, po potrebi i radikalne mjere, u sprječavanju istih.”

Povezani članci

Jovančić: Pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji obaveza svih nas

Zajedništvo i okupljanje srpskog naroda iz Republike Srpske, Kosova i Metohije i Crne Gore od izuzetne je važnosti za očuvanje srpskih korijena i tradicije, rekao je predsjednik Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo Vedran Jovančić. Jovančić je, nakon posjete Kosovu i Metohiji, rekao da je sa predstavnicima PO Kosovo Polje, Obilić i Lupljan razgovarao o političko […]

Gradski odbornici o stanju na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu

Odbornici Skupštine grada Istočno Sarajevo razmatraće u petak, 26. jula, informaciju o stanju na Univerzitetu u Istočnom Sarajevu i informaciju o stanju u ustanovama studentskog standarda na području grada. Na sjednici bi trebale biti razmatrane i informacije o stanju u privredi, te o realizaciji plana izgradnje i rekonstrukcije regionalnih, magistralnih i lokalnih puteva na području […]