Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Brnabić: Nametanje rezolucije vrhunac pravnog nasilja (VIDEO)

16 April 2024
1 min.
Brnabić: Nametanje rezolucije vrhunac pravnog nasilja (VIDEO)

Predsjednica Skupštine Srbije Ana Brnabić rekla je da je nametanje rezolucije o Srebrenici u agendu Generalne skupštine UN vrhunac pravnog nasilja, skandal i presedan.

Brnabićeva je naglasila da su na ovaj način prekršeni Dejtonski mirovni sporazum i Ustav BiH, jer se o tome nije izjašnjavalo tročlano Predsjedništvo BiH, što je neshvatljiv skandal.

Govoreći o predstojećem vaskršnjem saboru istakla je da to predstavlja jačanje zajedništva srpskog naroda.

VIJESTI IZ ISTE RUBRIKE

RTRS

Povezani članci

Nastavak sjednice o Deklaraciji sa Svesrpskog sabora

 Poslanici Skupštine Srbije nastaviće danas raspravu o Deklaraciji o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda, koja je usvojena na Svesrpskom saboru srpskog naroda Srbije i Republike Srpske u Beogradu 8. juna. Na sjednici, koja je juče počela, premijer Srbije Miloš Vučević rekao je da Deklaracija Svesrpskog sabora nije prkos niti inat […]

Zemljotres u Albaniji; Osjetio se i u regionu

Zemljotres 4,6 jedinica Rihterove skale pogodio je Albaniju jutros oko tri sata po lokalnom vremenu. Potres je bio sa epicentrom u Јadranskom moru, 37 kilometara od Drača, odnosno 48 kilometara od Tirane. Osjetio se i u dijelovima Bosne i Hercegovine, Srbije, Sjeverne Makedonije, Crne Gore i Hrvatske. Nema informacija o materijalnoj šteti.