Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Brnabić: Svesrpski sabor i deklaracija nisu usmjereni protiv bilo koga

09 Juli 2024
1 min.
Brnabić: Svesrpski sabor i deklaracija nisu usmjereni protiv bilo koga

Predsjednik Narodne skupštine Srbije Ana Brnabić istakla je danas u Banjaluci da je održavanjem Svesrpskog sabora slavljeno zajedništvo i sve ono što spaja Srpsku i Srbiju i da ništa nije bilo usmjereno protiv bilo koga.

“Ovaj sabor bio je dan u kome smo uradili za nas nešto što je važno, a nikako nešto protiv nekoga. Posebno mi je drago što sam ovde sa vama nedugo nakon što je Narodna skupština Republike Srpske usvojila Deklaraciju o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda”, rekla je Brnabićeva na svečanoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske.

Ona je naglasila da se Deklaracijom i Svesrpskim saborom sasvim otvoreno i nedvosmisleno pozva na mir i međusobno poštovanje, kao i na pijetet za sve žrtve i puno poštovanje Dejtonskog mirovnog sporazuma.

“Deklaracijom nismo uvredili nijedan narod, niti povredili teritorijalni integritet neke države. Deklaracijom i Saborom smo se bavili sadašnjošću i potrebom da sačuvamo srpski jezik, kulturu, istoriju, tradiciju i običaje”, istakla je Brnabićeva. 

SRNA

Povezani članci

Košarac: Zgrožen sam lažima Heleza; Dosljedno sprovodimo politiku Srpske

Zgrožen sam lažima koje je ministar odbrane Zukan Helez danas izrekao u Srebrenici o tome kako bi srpski ministri u SM BiH “rado podržali proglašenje 11. jula danom žalosti u BiH, ali da to ne smiju uraditi”, rekao je zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac. – Ovako monstruoznom laži Helez je prevazišao sam sebe. Ne […]

Kostrešević imenovan za direktora Policije Srpske

Vlada Republike Srpske imenovala je danas Sinišu Kostreševića za direktora Policije Republike Srpske, potvrđeno je Srni u Vladi. Vlada je Kostreševića imenovala na mandat od četiri godine, a prethodno je Nezavisni odbor za izbor direktora policije jednoglasno Vladi predložio Kostreševića. Novi mandat Kostreševića počeće od 31. jula, potvrđeno je Srni u MUP-u. Direktora i zamjenika […]