Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Brojne manifestacije za pomoć Milošu Božoviću

19 Mart 2023
2 min.
Brojne manifestacije za pomoć Milošu Božoviću

U Istočnom Sarajevu organizovane su brojne humanitarne manifestacije za pomoć u liječenju sugrađanina Miloša Božovića, nekadašnjeg golmana juniorske ekipe Fudbalskog kluba “Slavija”, koji je na utakmici 2014. godine doživio tešku povredu glave.


U dvorani Osnove škole “Aleksa Šantić” sinoć je održan humanitarni koncert “Igrajmo za Miloša”, u organizaciji Centra za kulturu i informisanje Istočna Ilidža, u saradnji sa Kulturno-umjetničkim društvom “Bratstvo” iz Vojkovića, a u Kulturnom centru Istočno Novo Sarajevo odigrana je predstava “Ožalošćena porodica” u produkciji Studentske pozorišne trupe Foča.

Vršilac dužnosti direktora Centra za kulturu i informisanje Istočna Ilidža Božidar Novaković rekao je novinarima da su se svi ujedinili da pomognu Milošu kako bi nastavio liječenje u Rusiji.

Predsjednik i umjetnički direktora KUD “Bratstvo” iz Vojkovića Biljana Ristić naglasila je da se publici u Vojkovićima predstavilo devet kulturno-umjetničkih društava.

Prema njenim riječima, osim kulturno-umjetničkih društava “Bratstvo” iz Vojkovića, “Boško Vujadin” iz Kasindola, “Slavija” iz Istočnog Novog Sarajeva, “Jahorina” iz Trnova, posjetioci su imali priliku da vide i nastupe po dva kulturno-umjetnička društva iz Srbije i Hrvatske, te jednog iz Podgorice.

“Zahvalila bih svim društvima, ali i građanima Istočnog Sarajeva koji su se odazvali i pomogli humanitarnu akciju jer smo još jednom pokazali da imamo veliko srce i da nas je sve ova nedaća ujedinila”, naglasila je Ristićeva.

U Republici Srpskoj je aktivan i humanitarni broj 1412 za nastavak liječenja Miloša Božovića iz Istočne Ilidže, koji bi trebalo ponovo da bude operisan u Rusiji.

Akcija će trajati do 31. marta, a pozivom na broj donira se jedna KM za nastavak Miloševog liječenja u Rusiji za koje je potrebno oko 120.000 evra.

Božović je u julu prošle godine bio na liječenju u klinici u Moskvi. Prema izjavama njegove porodice, pojavila se mogućnost liječenja matičnim ćelijama i ukupan proces liječenja, prema programu ljekara ruske klinike, trebalo bi da traje do dvije godine.

Milošev otac Aleksandar ranije je rekao da je njegov sin trebalo da u januaru bude u Moskvi da bi primio potrebnu terapiju, ali zbog nedostatka novca i direktnih avio-linija do glavnog ruskog grada to nije bilo moguće.

On je naveo da su tamo utvrdili pomak u liječenju Miloša, koji sada može da sjedi poslije osam godina ležanja.

Novčana sredstva moguće je uplatiti i na tekući račun broj 562-012-815-030-2396 NLB banka ili uplatom na IBAN broj, BA3956201281150302590, primalac Aleksandar /Sreta/ Božović, akademika Petra Mandića 48, 71123.

SRNA

Povezani članci

Crkva Uspenja presvete Bogorodica Palama svjedok istorije i preteča razvoja Pala

Crkva Uspenja presvete Bogorodice u Palama podignuta je 1909. godine, a projektant crkve bio je mladi slikar Lazar Drljača, čiji je ovo jedini izvedeni arhitektonski projekat. Inicijativa i najveća zasluga za izgradnju crkve pripada prvom paljanskom svešteniku Đorđu Grabežu i tadašnjem crkvenoškolskom odboru. Sveštenik Đorđe bio je otac Trifka Grabeža, člana Mlade Bosne i jednog […]

Radić: Nezabilježeno da načelnik opštine Sokolac bojkotuje rad Skupštine (VIDEO)

Šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini opštine Sokolac Đorđe Radić rekao je da je do sada nezabilježeno u ovoj lokalnoj zajednici da načelnik opštine bojkotuje rad Skupštine opštine, te ocijenio da je načelnik ovim “pokazao neozbiljno ponašanje prema građanima”. “Građani su ga birali da štiti njihove interese, da troši transparentno sredstva koja su na raspolaganju […]