Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Bursać: Marfiju nedostaje argumenata protiv Dodika

30 Mart 2023
2 min.
Bursać: Marfiju nedostaje argumenata protiv Dodika

Delegat srpskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Snježana Novaković Bursać rekla je da osoblju američke Ambasade u BiH očigledno nedostaje inspiracije i argumenata protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, pa svoju centralu manjkavo ili nepravilno informišu, tražeći podršku za aktuelnog američkog ambasadora u BiH Majkla Marfija sa najvišeg nivoa.

“Jasno je da, poredeći predsjednika Republike Srpske sa predsjednikom Rusije Vladimirom Putinom žele da pojačaju utisak, ali nije jasno kako preuzimanje zakonskih prijedloga i prakse iz SAD i EU mogu nazvati rušenjem slobode”, rekla je Bursaćeva Srni, komentarišući poruku američkog državnog sekretara Entonija Blinkena da “napadi Dodika na osnovna prava i slobode u Republici Srpskoj pokazuju da je on na autoritarnom putu Putina”.

Bursaćeva je poručila da se, kako god neki nazivali procese uvođenje reda u određene oblasti javnog života, zaštite ustavnog i pravnog poretka, na njima mora istrajati radi zaštite Republike Srpske, njenih građana i resursa.

Američki državni sekretar Entoni Blinken naveo je na “Tviteru” da “napadi predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika na osnovna prava i slobode u Republici Srpskoj pokazuju da je na autoritarnom putu predsjednika Rusije Vladimira Putina”, te da “Stejt department, kojeg zastupa ambasador Majkl Marfi, nastavlja da se zalaže za demokratsku i prosperitetnu budućnost koju svi građani BiH zaslužuju”.

SRNA

Povezani članci

Sutra sunčano i natprosječno toplo

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH sutra će biti sunčano i natprosječno toplo vrijeme sa maksimalnom temperaturom vazduha od 26 do 31 stepen Celzijusov. Tokom jutra ponegdje uz rijeke i po kotlinama biće slabe magle, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda. Minimalna temperatura vazduha od sedam do 14 stepeni Celzijusovih. Duvaće slab do umjeren južni […]

Košarac: Vrhunac licemjerja američke ambasade, naše ustavno pravo je da organizujemo izbore

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac istakao je da su prevršile svaku mjeru izuzetno bezobrazne i drske prijetnje Ambasade SAD upućene legitimno i legalno izabranom predsjedniku Srpske Miloradu Dodiku. Košarac je naglasio da su njihove pridike o navodnom antidemokratskom, protivustavnom i antidejtonskom djelovanju vrhunac licemerja i primjene dvostrukih aršina. “Ko priča o secesionizmu?! Da li […]