Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Cijena nafte nastavlja da pada zbog problema na berzi

18 Mart 2023
1 min.
Cijena nafte nastavlja da pada zbog problema na berzi

Katastrofalna sedmica za cijene nafte zaključena je u petak novim padom.

Cijene nafte, naime, oslabile su u petak na međunarodnim tržištima ispod 74 dolara pod pritiskom kontinuiranih previranja na finansijskim tržištima koja su podstakli problemi u bankovnom sektoru, prenio je SEEbiz.

Cijena barela na londonskom je tržištu nakon podneva bila niža za 76 centi nego na jučerašnjem zatvaranju trgovine i iznosila je 73,94 dolara. Na američkom tržištu barelom se trgovalo po 52 centa nižoj cijeni, po 67,83 dolara.

Tržišta su ovu sedmicu poljuljali slom američke SVB i Signačur banke i problemi u Kredit suis, koji su pokrenuli snažan pad dionica banaka.

Blic

Povezani članci

Ukrajinci priznali: Rusi su uspjeli

Ukrajina je priznala da su ruske snage postigle određeni napredak u Bahmutu, politički simboličnom gradu koji je mjesecima bio poprište žestoke bitke. Volodimir Zelenski je juče ujutru rekao da bi gubitak Bahmuta mogao potkopati zamah Ukrajine, primoravajući ih na kompromis sa Vladimirom Putinom. “Neprijateljske snage su imale određeni stepen uspjeha u svojim akcijama usmjerenim na […]

Zelenski priznao da se plaši promjene vlasti u Americi

 Nivo pomoći Vašingtona Kijevu, koji može da splasne nakon predsjedničkih izbora u SAD, zabrinjava predsjednika Ukrajine Vladimira Zelenskog, javio je AP nakon intervjua sa ukrajinskim liderom. “SAD zaista razumiju da nećemo pobijediti ako prestanu da nam pomažu”, izjavio je Zelenski za AP tokom onoga što je nazvao “putovanjem vozom sa ciljem podizanja morala”. Intervju je […]