Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

CIK: Proslijedićemo žalbe Apelacionom odjeljenju Suda BiH čim pripremimo izjašnjenje

10 Juli 2024
1 min.
CIK: Proslijedićemo žalbe Apelacionom odjeljenju Suda BiH čim pripremimo izjašnjenje

CIK BiH zaprimila je tri žalbe na Odluku o utvrđivanju rezultata dodjele mandata putem žrijebanja za jednog delegata u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH iz Narodne skupštine Republike Srpske i to žalbe SNSD-a, Snežane Novaković Bursać i Ranke Perić Romić.

Iz Centralna izborne komisije su rekli za RTRS da će žalbe proslijediti Apelacionom odjeljenju Suda BiH kad pripreme izjašnjenje na žalbe.

– Najvjerovatnije da će žalbe sa izjašnjenjima biti dostavljene danas Apelacionom odjeljenju Suda BiH, koji onda ima rok od tri dana od dana prijema žalbi da po istome odluči – naveli su iz CIK-a.

RTRS

Povezani članci

Danas do 40 stepeni, očekuje nas i tropska noć

Danas će biti pretežno sunčano i vruće sa veoma visokim temperaturama. Minimalna temperatura vazduha od 18 do 24, u višim predelima od 15 stepeni Celzijusovih. Maksimalna temperatura vazduha  od 35 do 40, u višim predelima od 29 stepeni Celzijusovih. U mnogim predjelima očekuje se tropska noć (minimalna temperatura će ostati iznad 20 stepeni celzijusovih tokom […]

Dodik: Nakon odluke o Јahorini, još više dobija na značaju odredba Zakona o neprimjenjivanju odluka krnjeg Suda

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je Ustavni sud BiH, pozivajući se na izuzetno interesovanje javnosti, požurio da objavi odluku u predmetu U-6/24, koja se odnosi na ocjenu ustavnosti Odluke o načinu i uslovima prodaje nepokretnosti u svojini Republike Srpske koje se nalaze u okviru posebnog područja Јahorina, javnim nadmetanjem – licitacijom. – […]