Ravna planina banerRavna planina baner

Ostale vijesti

CIK: SNSD-u najviše mandata u Narodnoj skupštini

02 Novembar 2022
3 min.
CIK: SNSD-u najviše mandata u Narodnoj skupštini

SNSD će u novom sazivu Narodne skupštine Republike Srpske biti najjača stranka sa 29 osvojenih poslaničkih mandata, pokazuju potvrđeni rezultati opštih izbora koje je danas objavila Centralna izborna komisija /CIK/ BiH.


Mandate iz SNSD-a u Narodnoj skupštini su osvojili Vlado Đajić, Mladen Ilić, Miroslav Bojić, Boris Pašalić, Vojin Mitrović, Danijel Jošić, Luka Petrović, Alen Šeranić, LJubiša Ćosić, Zoran Stevanović, Slavenko Ristić, Aleksandar Subotić, Dragoslav Kabić, Darko Tomaš, Nina Bukejlović, Ilija Tamindžija, Milutin Tasovac i Dražen Vrhovac.

Narodni poslanici iz reda SNSD-a su i Denis Šulić, Aleksandar Krsmanović, Radojica Vidović, Nenad Lalović, Nataša Radulović, Damjan Škipina, Alekandra Stupar Radić, Igor Žunić i Denis Pijetlović. Kompenzacione mandate iz SNSD-a dobili su Srđan Mazalica i Anja LJubojević.

SDS je osvojio 13 mandata u Narodnoj skupštini Republike Srpske, a poslanici iz ove stranke su LJubiša Petrović, Želimir Nešković, Marinko Božović, Milan Radović, Vukota Govedarica, Milan Petrović, Milan Kasipović, Ognjen Bodiroga, Dragomir Vasić, Maja Dragojević Stojić, Aleksandar Trininić, Pero Đurić i Tamara Evđić.

Prema potvrđenim izborima CIK-a BiH, PDP ima osam poslanika, a to su Draško Stanivuković, Nebojša Drinić, Mirna Savić Banjac, Slaviša Marković, Radoslav Dončić, Milanko Mihajilica, Igor Crnadak /kompenzacioni/ i Dijana Čekić
/kompenzacioni/.

Petar Đokić, Srđan Todorović, Petko Rankić, Velibor Stanić i Ognjen Kuljić ostovjili su mandate u Narodnoj skupštini Republike Srpske za Socijalističku partiju Petar Đokić-NDP –SNP.

Pokret za državu je osvojio pet mandata, i to Ramiz Salkić, Sevlid Hurtić, Mirsad Duratović, Saša Grbić i Andreja Gajić.

DEMOS je, takođe, osvojio ukupno pet mandata, od kojih su Aco Stanišić, Milan Dakić, Siniša Mijatović dobili redovne, a Slađan Jović i Suzana Gašić dobili kompenzacione.

Ujedinjena Srpska ima četiri mandata, od kojih su Nenad Stevandić, Kostadin Vasić i Milan Trninić osvojili redovne, a Mirela Kajkut Zeljković – kompenzacioni.

Lista Nebojše Vukanovića za Pravdu i red osvojila je četiri mandata i to Nebojša Vukanović, Milan Savanović regularne dok su Đorđe Vučinić i Zagorka Grahovac osvojili kompenzacione mandate.

DNS je takođe osvojio četiri mandata i to Predrag Nešić, Dragan Brdar, Željko Dubravac i Nikolina Šljivić. Sva četiri mandata DNS -a su kompenzaciona.

Po tri mandata u Narodnoj skupštini Republike Srpske osvojili su Darko Banjac, Bobana Ćibić i Dragan Gajić za Narodnu partiju Srpske, PUS i Prvu SDS kao i Maksim Skoko, Milan Milaković i Tamara Damjanović za Socijalističku partiju -Goran Selak.

Centralna izborna komisija /CIK/ BiH danas je potvrdila i objavila rezultate opštih izbora u BiH održanih 2. oktobra, nakon čega počinju teći zakonom propisani rokovi za uspostavljanje vlasti.

SRNA

Povezani članci

Putin se sastao sa Kusturicom

Predsjednik Rusije Vladimir Putin primio je danas u Moskvi srpskog režisera Emira Kusturicu, koji mu je zahvalio za ličnu istorijsku pravednost. Putin je istakao da se ocjene Kusturice o dešavanjima u Ukrajini poklapaju sa njegovim procjenama, a da su dešavanja u Srbiji i Ukrajini veoma slična. On je na sastanku sa Kusturicom u Kremlju rekao […]

Katić: Fokus na razvoju infrastrukture i privrede

Odbornici Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo usvojili su danas izvještaj o radu načelnika opštine u kojem je navedeno da je fokus bio na razvoju infrastrukture, privrede i poljoprivrede, što ostaje u narednom periodu. Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić rekao je novinarima da je u prošloj, kao i u ovoj godini, fokus na razvoju […]