Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

CNN izgubio 90 odsto publike

14 Januar 2022
1 min.
CNN izgubio 90 odsto publike

Kanal “Foks njuz” bio je od 3. do 9. januara 2022. godine vodeća kablovska mreža u SAD, jer je Si-En-En doživio nevjerovatan pad, izgubivši gotovo 90 odsto svoje publike od početka 2021. godine u više kategorija.

Si-En-En je prosječno imao 2,7 miliona gledalaca od 4. do 10. januara prošle godine jer je ta mreža imala kratki porast nakon predsjedničkih izbora, ali je prošle sedmice pala na samo 548.000 prosječnih gledalaca, što je zapanjujući pad od 80 odsto ukupne publike na godišnjem nivou.

“Foks njuz” je prošle sedmice u prosjeku imao ukupno 1,4 miliona gledalaca, što je samo 15 odsto u odnosu na prvu cijelu sedmicu 2021. godine, kada je uslijedio ciklus vijesti koji je uključio nerede na Kapitolu.

“Foks njuz” sada je, ukupno 21 nedelju zaredom, nadmašio Si-En-En i Em-Si-En-Bi-Si.

Zapanjujući pad još je gori među populacijom na koju ciljaju oglašivači, odrasli u dobi od 25 do 54 godine, budući da je liberalna mreža izgubila 86 odsto gledalaca i završila prošlu sedmicu sa samo 113.000 prosječnih gledalaca u toj ključnoj kategoriji, nakon prosjeka od 822.000 prije godinu dana.

SRNA

Povezani članci

Potpisan ugovor: Tri podmornice – tri milijarde evra

Jerusalim — Izrael je potpisao ugovor o kupovini tri najsavremenije podmornice od nemačkog proizvođača Tisekrup, vredan tri milijarde evra. Kako je saopštilo izraelsko ministarstvo odbrane, podmornice na dizel i električni pogon klase Dakar trebalo bi da se isporuče Izraelu u narednih devet godina, prenosi AP. Izraelski ministar odbrane Beni Ganc rekao je da će nabavka […]

Instagram uvodi mjesečnu pretplatu?

Popularna društvena mreža Instagram mogla bi uvesti pretplatu za jedan dio sadržaja koji objavljuju korisnici, prenosi The Verge. Instagram navodno radi na mogućnosti uvođenja pretplate za tzv. “ekskluzivne storije”, što znači da bi influenseri bili u mogućnosti odabrati jedan dio svojih Instagram storija kojima će pristup imati samo oni koji plate za to. Korisnici Instagrama […]