Ravna planina banerRavna planina baner

Kultura

Ćosić danas uručuje nagrade pobjednicima konkursa za literarne i likovne radove

15 Septembar 2023
1 min.
Ćosić danas uručuje nagrade pobjednicima konkursa za literarne i likovne radove

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva LJubiša Ćosić uručiće danas u Trnovu nagrade, priznanja i zahvalnice pobjednicima konkursa za najbolje literarne i likovne radove učenika osnovih škola o temi “Moje Istočno Sarajevo”.

Konkurs je raspisala Gradska uprava povodom Dana i slave grada Istočno Sarajevo – Svetog Petra Dabrobosanskog.

Autorima najboljih radova biće dodijeljene novčane nagrade, i to za prvo mjesto 150 KM, za drugo 100 KM, a za treće 50 KM.

Nagrađeni će dobiti i prigodna priznanja i poklone, najavljeno je iz Gradske uprave Istočno Sarajevo.

Na konkurs je između ostalog pristiglo 10 likovnih i jedan literarni rad učenika drugog razreda Osnovne škole “Aleksa Šantić” iz Vojkovića, te je Komisija za izbor najboljih likovnih i literarnih radova predložila da se učiteljici i učenicima ovog odjeljenja dodijeli posebno priznanje.

Dodjela nagrada i priznanja počeće u 18.00 časova u Centru za kulturu.

SRNA

Povezani članci

Međunarodni beogradski sajam knjiga od 21. do 29. oktobra

Međunarodni beogradski sajam knjiga, koji ove godine obilježava 66 godina postojanja, biće održan od 21. do 29. oktobra, najavili su organizatori. Prijave za ovu prestižnu sajamsku manifestaciju koja će se održati pod sloganom “Živele knjige” još su u toku, a do sada je svoje učešće najavilo oko 400 direktnih izvođača, među kojima su i izdavači […]

Druženje pjesnika Srbije i Srpske sa osnovcima- “Pjesnici u đačkom kolu”

Finalni dio projekta Vlade Republike Srbije “Pjesnici u đačkom kolu” realizovan je danas u amfiteatru “Beli Vuk” na Tvrdimićima druženjem djece iz osnovnih škola sa ovog područja sa piscima iz Srbije i Republike Srpske, u organizaciji Podružnice Udruženja književnika Republike Srpske Istočno Sarajevo. Predsjednik Podružnice Nedeljko Žugić zahvalio je Vladi Srbije koja je ovaj projekat […]