Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Ćosić, Katić i Jovančić u službenoj posjeti u Pragu (FOTO)

22 Jun 2022
2 min.
Ćosić, Katić i Jovančić u službenoj posjeti u Pragu (FOTO)

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić, načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić i predsjednik Skupštine opštine Vedran Jovančić borave u Pragu, gdje su došli na poziv češkog koncerna Witkowitz”.

Tokom službene posjete razgovarali su o pitanju upravljanja otpadom i njegovim deponovanjem, što je u sastavu Istočnog Sarajeva najviše izraženo u opštinama Trnovo i Pale.

Cilj je izgraditi regionalnu sanitarnu deponiju ili riješiti problem odlaganja otpada na drugi način.

Danas su obišli i posjetili savremenu spalionicu otpada, koja ima kapacitet da spali 310.000 tona otpada godišnje, a u procesu kogeneracije proizvede 20 МWh električne energije i 35 МWh toplotne energije.

Ovakva spalionica spaljuje otpad, u potpunosti poštujući sve ekološke standarde, i proizvodi električnu i toplotnu energiju.

Nakon posjete spalionice održali su sastanak sa njihovim rukovodstvom.

“Ogroman posao u ovoj oblast je pred nama, pokušaćemo uspjeti” , rekao je Ćosić.

Povezani članci

Ljevnaić: Kapitalni projekti od velikog značaja za Pale i Jahorinu

Renoviranjem i adaptacijom četiri objekta na Palama ova lokalna zajednica bi postala mjesto sa više smještajnih kapaciteta i turista, čak do 15.000. Izgradnja svakog objekta je novo radno mjesto, nova investicija za Pale, a približavanje turista Palama, približavanje Pala Jahorini u principu je odluka kojom svi dobijaju…  Direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan LJevnaić istakao je […]

Veliki ljetnji koncert Lepe Brene u Istočnom Sarajevu 5. avgusta

U okviru manifestacije “Ljeto u Istočnom Novom Sarajevu” opština Istočno Novo Sarajevo poklanja veliki ljetnji koncert Lepe Brene. Koncert će biti održan na Trgu Republike Srbije sa početkom u 21.00 čas. Ulaz je besplatan.