Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Ćosić: Mladi političari ne treba da grade karijeru napadima na drugi narod

28 Februar 2024
2 min.
Ćosić: Mladi političari ne treba da grade karijeru napadima na drugi narod

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić smatra da političari mlađe generacije ne bi trebalo da grade političku karijeru napadima na druge narode, te njihovim omalovažavanjem i nipodaštavanjem, nego da urade nešto konkretno za svoj narod.

Komentarišući vijest da je delegat u Domu naroda Parlamenta FBiH Haris Zahiragić danas podnio krivičnu prijavu protiv njega i odgovornih osoba u Boračkoj organizaciji Istočno Novo Sarajevo zbog, kako su naveli, obnove ploče u čast Ratku Mladiću, Ćosić je izjavio Srni da ne zna koja je to u nizu krivičnih prijava političara iz FBiH.

“Ne mogu da vjerujem da ima tako retrogradnih političara, a da su pripadnici mlađe generacije koji pokušavaju da svoju karijeru izgrade krivičnim prijavama i napadima na pripadnike drugog naroda”, istakao je Ćosić.

On je napomenuo da bi mladi političari trebalo da budu pripadnici političke generacije koja se bori za suživot, razumijevanje i zajedništvo u BiH i da bi bilo logično da poštuju drugog.

“I Zahiragić bi trebao da svoju političku karijeru gradi tako što će konkretno da uradi nešto za svoj narod, kao što sam ja radio za svoj, a ne da se političkim napadima obračunava sa predstavnicima drugih naroda”, rekao je Ćosić.

On je ponovio da je ploča na Vracama posvećena srpskom narodu koji je, jednako kao i bošnjački, dio bića BiH, a ne generalu Mladiću na kojoj se on pominje samo kao komandant Vojske Republike Srpske.

Ćosić je rekao da očekuje pozive po svim prijavama, pa da se vidi da li je on taj koji širi nacionalnu mržnju i netrpeljivost ili oni koji misle da imaju ekskluzivitet da u ime jednog naroda predstavljaju ono što se zove BiH i smatraju se njenim zaštitnicima, a u stvari su njeni rušitelji.

Osnovni sud na Sokocu proglasio je 20. februara krivim Elvisa Gurdu i Esada Jašarevića za oštećenje spomen-ploče na Vracama i presudio da moraju platiti 6.000 KM, od čega 5.000 KM Boračkoj organizaciji Istočno Novo Sarajevo.

Spomen-ploča na zidu spomen-parka Vraca oskrnavljena je više puta, a posljednji put 29. avgusta prošle godine. Ploču je na ulazu u Istočno Sarajevo postavila Boračka organizacija Istočno Novo Sarajevo.

SRNA

Povezani članci

Civilna zaštita: Upozorenje građanima na olujni vjetar i zahlađenje

Uprava civilne zaštite Republike Srpske skreće pažnju građanima na nagli i veći pad temperature vazduha, pojavu naleta olujnog vjetra, kiše, susnježice i snijega, što može uticati na normalno odvijanje svakodnevice. Prema prognozama Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske, u narednim danima Republiku Srpsku zahvatiće pogoršanje vremena sa olujnim naletima vjetra, kišom, susnježicom i snijegom. “Pažljivo planirajte boravak […]

Asocijacija “Stvaraoci Republike Srpske”: Genocidna namjera Njemačke i pojedinih članica UN prema srpskom narodu

Namjera Njemačke i još nekih članica UN, koje imaju nečistu savjest iz prošlosti, da Generalna skupština izglasa rezoluciju o Srebrenici van svake sumnje je genocidna prema srpskom narodu u cjelini, saopšteno je iz Asocijacije “Stvaraoci Republike Srpske”. “To je više nego jasan pokušaj da se Srbima nametne kolektivna krivica za zločine koji su se desili […]