Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Ćosić: Ništa ne može opravdati ugrožavanje cijele zajednice

02 Jun 2024
2 min.
Ćosić: Ništa ne može opravdati ugrožavanje cijele zajednice

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić pozvao je nadležne policijske organe da što prije rasvijetle slučaj koji je noćas uznemirio građane opštine Pale, a u kome su dva automobila izgorjela.

Ćosić je pozvao nadležne da pronađu počinioce i naručioce ukoliko se potvrdi da je riječ o namjernoj paljevini.

“Ovakvi i slični slučajevi napada na tuđu imovinu su, nažalost, česta pojava na Palama i krajnje je vrijeme da se tome stane u kraj. Vjerujem da će policija i druge nadležne institucije uraditi svoj posao i da će počinioci, ali i naručioci, biti pronađeni i sankcionisani”, rekao je Ćosić Srni.

On je istakao da ne postoje razlozi koji mogu opravdati ovakvo djelovanje, koje unosi nemir i zabrinutost među stanovništvo opštine Pale i cijelog grada Istočno Sarajevo.

Navodeći da, nažalost, uprkos trudu policije, postoje ovakvi slučajevi na Palama koji su ostali nerazjašnjeni, Ćosić je poručio da ništa ne može opravdati ugrožavanje cijele zajednice.

“Materijalna šteta se može nadoknaditi, ali ako dođemo u situaciju da gubimo živote, da nastrada neki slučajni prolaznik ili bilo šta slično, to je tačka sa koje nema povratka”, upozorio je Ćosić.

On je napomenuo da je grad Istočno Sarajevo, zajedno sa šest opština koje ga čine, jedno od najljepših mjesta za život u Republici Srpskoj i naglasio da će učiniti sve što je u njegovoj moći da tako i ostane.

Na Palama su noćas gorjela dva automobila “škoda”, od kojih je jedno izgorjelo u potpunosti.

SRNA

Povezani članci

Sokolac: Obilježavanje 33 godine od formiranja Prve romanijske pješadijske brigade

Na Sokocu će danas biti obilježene 33 godine od formiranja Prve romanijske pješadijske brigade Vojske Republike Srpske. Kroz njene redove je u Odbrambeno-otadžbinskom ratu prošlo oko 15 hiljada boraca od kojih je 379 dalo život za Republiku Srpsku. Parastos poginulim borcima biće služen u Crkvi Svetog proroka Ilije, nakon čega će na Centralno spomen-obilježje na […]

Ljubiša Ćosić ponovo predsjednik Gradskog odbora i kandidat za gradonačelnika Istočnog Sarajeva

U Istočnom Sarajevu sinoć je održana konstitutivna sjednica Gradskog odbora Saveza nezavisnih socijaldemokrata Istočno Sarajevo u novom sazivu, na kojoj su verifikovani članovi Gradskog odbora ispred šest opštinskih odbora, te izabrano Predsjedništvo i predsjednik Gradskog odbora. Za predsjednika Gradskog odbora SNSD-a Istočno Sarajevo reizabran je Ljubiša Ćosić, dok su za potpredsjednike izabrani Boško Tomić i […]