Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Ćosić: Pokrenute aktivnosti za proglašenje Trebevića parkom prirode

11 Jun 2021
2 min.
Ćosić: Pokrenute aktivnosti za proglašenje Trebevića parkom prirode

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić razgovarao je sa predstavnicima Republičkog zavoda za zaštitu kulturno-istorijskog i prirodnog nasljeđa o inicijativi za proglašenje Trebevića parkom prirode, te o aktivnostima koje u vezi sa tim treba preduzeti.


Ćosić je na sastanku sa načelnikom Odjeljenja za zaštitu prirodnog nasljeđa u ovom zavodu Draganom Kovačevićem i saradnicima koji će biti angažovani na ovom projektu, rekao da su pokrenute aktivnosti da se područje Trebevića zaštiti, te da bude proglašeno parkom prirode, objavljeno je na internet stranici grada Istočno Sarajevo.

On je dodao da će grad Istočno Sarajevo, u okviru svojih nadležnosti, pružiti svu potrebnu podršku u daljim aktivnostima na ovom projektu, ali i razvoju Trebevića uopšte.

“To podrazumijeva i podršku razvoju planinarske i putne infrastrukture, kao i promociju ove planine”, naglasio je Ćosić.

On je napomenuo da će prihodi koji se budu ostvarivali na tom području biti usmjereni u nastavak razvoja ove turističke destinacije.

Ćosić je podsjetio da je na sastanku sa ministrom trgovine i turizma Republike Srpske Suzanom Gašić dogovoreno da se izvrši uvid u prostorno-plansku dokumentaciju, obiđe teren i utvrdi specifičnost pomenute lokacije, nakon čega bi mogli da budu stvoreni uslovi za proglašenje “Parka prirode Trebević”.

Sastanku, koji je održan juče, prisustvovala je vršilac dužnosti načelnika Odjeljenja za privredu i društvene djelatnosti u Gradskoj upravi Ljiljana Lizdek, navedeno je u saopštenju.

SRNA

Povezani članci

Potpisan memorandum o saradnji Grada i Pravnog fakulteta

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić i dekan Pravnog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu Goran Marković potpisali su danas memorandum o razumijevanju i saradnji kojim su predviđene obrazovne, stručne i istraživačke aktivnosti, kao i zajednički doprinos razvoju grada. Memorandumom je predviđeno organizovanje studentske prakse za studente ovog fakulteta u Gradskoj upravi i drugim institucijama Grada, te […]

U petak obilježavanje 10 godina od osnivanja Katedre za sinologiju

U Kulturnom centru Pale u petak, 25. juna, biće obilježeno 10 godina od osnivanja Katedre za sinologiju, najavljeno je iz dekanata Filozofskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu. U proteklih 10 godina Katedra za sinologiju je ostvarila izvanredne rezultate u nastavnom i naučnom procesu i međunarodnoj saradnji, a više od 140 studenata pomoću stipendija Kine otišlo […]