Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Ćosić: Previše je nama važna Republika Srpska da bismo zbog drugačijeg mišljenja ugrozili napredak i razvoj našeg kraja

24 Januar 2023
2 min.
Ćosić: Previše je nama važna Republika Srpska da bismo zbog drugačijeg mišljenja ugrozili napredak i razvoj našeg kraja

Danas su predstavnici GrO SNSD-a Istočno Sarajevo održali sastanak sa rukovodstvom SNSD-a, na čelu sa predsjednikom Miloradom Dodikom.

Razgovarano je o mnogim bitnim temama za Istočno Sarajevo i Republiku Srpsku, a fokus je bio na jedinstvenom stavu, koji se odnosi na način formiranja Savjeta ministara BiH.

Predsjednik GrO SNSD-a Istočno Sarajevo Ljubiša Ćosić rekao je da su predstavnici SNSD-a slušali glas naroda i da čvrsto stoje iza mišljenja naroda po ovom pitanju.

Ćosić ističe i da GrO SNSD-a nije saglasan sa izborom predloženog kandidata za ministra bezbjednosti BiH, predsjednika DNS-a, Nenada Nešića, ne zbog njega lično, već zbog njegovog načina političkog djelovanja do sada.

“Upravo zbog toga, naš javni stav koji se poštuje u okvirima SNSD-a je da nema koaliranja sa DNS-om na nivou opštinskih i gradske skupštine. Neka se promjene i dokažu. Da rade za grad i njegove opštine, za narod. A ne za sebe.
Ovo je juče javno rečeno, a rečeno je i danas” – rekao je Ćosić.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da je nezadovoljstvo ovog odbora opravdano, obzirom na izborni rezultat DNS-a na Sarajevsko-romanijskoj regiji.

“Previše je nama važna Republika, previše je nama važan ovaj grad i njegove opštine, previše smo mi unutar SNSD-a, na čelu sa predsjednikom, prijatelji i kolege, da bi zbog drugačijeg javno rečenog mišljenja ugrozili napredak i razvoj našeg kraja. Mišljenje se poštuje i javno je. Naš prijatelj Miroslav Vujičić, poslanik u PD PS BiH, će sutra podržati izbor novog Savjeta ministara isključivo zbog Republike Srpske i njenih interesa i pozicije u okviru BiH” – zaključuje Ćosić.

Princip

Povezani članci

Sporazum o saradnji sa Fakultetom za sistemsko inženjerstvo Vakajama

Delegacija Elektrotehničkog fakulteta /ETF/ Univerziteta u Istočnom Sarajevu je tokom današnje posjete Vakajama Univerzitetu u Japanu dogovorila potpisivanje sporazuma o saradnji između ETF-a i Fakulteta za sistemsko inženjerstvo Vakajama Univerziteta. Predstavnici ETF-a su tokom današnje cjelodnevne posjete Vakajama Univerzitetu u Japanu, zajedno sa ambasadorom BiH u Japanu Sinišom Berjanom, obavili niz sastanaka sa rektorom Itohom […]

Univerzitet u Istočnom Sarajevu najbolje rangiran univerzitet iz Republike Srpske na Vebometriks rang listi

Univerzitet u Istočnom Sarajevu najbolje rangiran univerzitet iz Republike Srpske na Vebometriks rang listi. Prema najnovijim podacima svjetske Vebometriks rang-liste univerziteta iz januara 2023. godine, Univerzitet u Istočnom Sarajevu ostvario je novi napredak na poziciji u Bosni i Hercegovini, te u odnosu na izvještaj iz jula 2022. godine gdje se nalazio na trećem mjestu, zauzima […]