Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Ćosić ugostio delegaciju  Interparlamentarne skupštine pravoslavlja 

11 Februar 2024
2 min.
Ćosić ugostio delegaciju  Interparlamentarne skupštine pravoslavlja 

 Gradonačelnik Istočnog Sarajevo LJubiša Ćosić danas je tokom susreta sa delegacijom Interparlamentarne skupštine pravoslavlja izrazio zadovoljstvo što može da ugosti pravoslavnu braću iz Grčke i Kipra, država koje su pružale nesebičnu pomoć i podršku narodu Istočnog Sarajeva i Republike Srpske u najtežim vremenima tokom Odbrambeno-otadžbinskog rata.


Ćosić je članovima delegacije Interparlamentarne skupštine pravoslavlja, koju predvodi generalni sekretar ove skupštine Maksimos Harakopulos, poželio da se osjećaju kao kod svoje kuće, kao što su se i stanovnici Istočnog Sarajeva osjećali kada su tokom ratnih godina bili gosti u Grčkoj i na Kipru.

Gradonačelnik i načelnici opština u sastavu grada su poslanike iz Grčke i Kipra upoznali sa projektima i planovima razvoja grada Istočno Sarajevo i lokalnih zajednica koje ga čine.

Protokolom posjete predviđeno je da delegacija Interparlamentarne skupštine pravoslavlja posjeti Spomen-kapelu Svetog Dimitrija na Veljinama i lokaciju izgradnje budućeg hrama u opštini Istočno Novo Sarajevo.

Domaćin delegaciji je delegat u Klubu srpskog naroda u Domu naroda paralmenta BiH Snježana Novaković Bursać, koja je i šef delegacije Parlamentrane skupštine BiH u Interparlamentarnoj skupštini pravoslavlja.

Osim Harakopulosa, koji je i poslanik grčkog parlamenta, u delegaciji Interparlamentarne skupštine pravoslavlja su i član Međunarodnog sekretarijata Interparlamentarne skupštine pravoslavlja Panikos Leonidu, koji je i poslanik Predstavničkog doma Kipra, te savjetnik u Interparlamentarnoj skupštini pravoslavlja Kosta Migdalis.

SRNA

Povezani članci

Crkva Uspenja presvete Bogorodica Palama svjedok istorije i preteča razvoja Pala

Crkva Uspenja presvete Bogorodice u Palama podignuta je 1909. godine, a projektant crkve bio je mladi slikar Lazar Drljača, čiji je ovo jedini izvedeni arhitektonski projekat. Inicijativa i najveća zasluga za izgradnju crkve pripada prvom paljanskom svešteniku Đorđu Grabežu i tadašnjem crkvenoškolskom odboru. Sveštenik Đorđe bio je otac Trifka Grabeža, člana Mlade Bosne i jednog […]

Radić: Nezabilježeno da načelnik opštine Sokolac bojkotuje rad Skupštine (VIDEO)

Šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini opštine Sokolac Đorđe Radić rekao je da je do sada nezabilježeno u ovoj lokalnoj zajednici da načelnik opštine bojkotuje rad Skupštine opštine, te ocijenio da je načelnik ovim “pokazao neozbiljno ponašanje prema građanima”. “Građani su ga birali da štiti njihove interese, da troši transparentno sredstva koja su na raspolaganju […]