Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Ćosić ugostio delegaciju  Interparlamentarne skupštine pravoslavlja 

11 Februar 2024
2 min.
Ćosić ugostio delegaciju  Interparlamentarne skupštine pravoslavlja 

 Gradonačelnik Istočnog Sarajevo LJubiša Ćosić danas je tokom susreta sa delegacijom Interparlamentarne skupštine pravoslavlja izrazio zadovoljstvo što može da ugosti pravoslavnu braću iz Grčke i Kipra, država koje su pružale nesebičnu pomoć i podršku narodu Istočnog Sarajeva i Republike Srpske u najtežim vremenima tokom Odbrambeno-otadžbinskog rata.


Ćosić je članovima delegacije Interparlamentarne skupštine pravoslavlja, koju predvodi generalni sekretar ove skupštine Maksimos Harakopulos, poželio da se osjećaju kao kod svoje kuće, kao što su se i stanovnici Istočnog Sarajeva osjećali kada su tokom ratnih godina bili gosti u Grčkoj i na Kipru.

Gradonačelnik i načelnici opština u sastavu grada su poslanike iz Grčke i Kipra upoznali sa projektima i planovima razvoja grada Istočno Sarajevo i lokalnih zajednica koje ga čine.

Protokolom posjete predviđeno je da delegacija Interparlamentarne skupštine pravoslavlja posjeti Spomen-kapelu Svetog Dimitrija na Veljinama i lokaciju izgradnje budućeg hrama u opštini Istočno Novo Sarajevo.

Domaćin delegaciji je delegat u Klubu srpskog naroda u Domu naroda paralmenta BiH Snježana Novaković Bursać, koja je i šef delegacije Parlamentrane skupštine BiH u Interparlamentarnoj skupštini pravoslavlja.

Osim Harakopulosa, koji je i poslanik grčkog parlamenta, u delegaciji Interparlamentarne skupštine pravoslavlja su i član Međunarodnog sekretarijata Interparlamentarne skupštine pravoslavlja Panikos Leonidu, koji je i poslanik Predstavničkog doma Kipra, te savjetnik u Interparlamentarnoj skupštini pravoslavlja Kosta Migdalis.

SRNA

Povezani članci

Sveštenik sa Pala saslušan u policiji

Sveštenik koji se dovodi u vezu sa prodajom lažnih diploma juče je saslušan u Policijskoj upravi Istočno Sarajevo. Saslušanje je trajalo više od dva sata. Iz PU potvrđuju da su po prijavi dva lica saslušali B.K., saznaje portal 369. “Obavještavamo Vas da je Policijska uprava Istočno Sarajevo od lica inicijala C.N i K.V. zaprimila usmenu […]

Ćosović: Zatražiću kupovinu novih udžbenika

Šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini opštine Istočna Ilidža Vladimir Ćosović najavio je da će na sutrašnjoj sjednici predložiti da se po hitnom postupku u budžetu iznađu sredstva za kupovinu novih udžbenika za svu djecu ove opštine, umjesto polovnih koje im je obećao načelnik Marinko Božović. “Ako vladajuća većina odbije ovaj naš prijedlog, pokazaće svoje […]