Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Ćosović: Politikanstvo je mjera patriotizma SDS

22 Jun 2024
2 min.
Ćosović: Politikanstvo je mjera patriotizma SDS

Šef Kluba odbornika SNSD u Skupštini opštine Istočna Ilidža Vladmir Ćosović izjavio za je da Opštinski odbor SDS-a u Istočnoj Ilidži organizovanjem potpisivanja peticije za očuvanje 9. januara Dana Republike Srpske u Istočnoj Ilidži politikanstvo i jeftine manipulativne trikove po ko zna koji put želi da predstavi kao patriotizam.

On kaže da je SDS svugdje, a posebno u Istočnoj Ilidži posljednjih godina pao na svakom ispitu zaštite interesa Republike Srpske i podjeća da je Zakonom o Danu Republike Srpske definisano da se Dan Republike obilježava 9. januara. Praznik srpske državnosti 15- februar slaviće se u Srbiji i Srpskoj.

„SDS očito smatra da je u njihovim redovima sva srpska pamet, a da patrijah srpski Porfirije, predsjednici Srpske i Srbije i Srbi iz zemalja regiona sabrani na Svesrpskom saboru u Beogradu ne znaju ništa. Očigledno je bezobrizno politikanstvo postala mjera patriotizma SDS.“, rekao je Ćosović.

Žalosno je kaže Ćosović da je stranka čiji su osnivači bili državotvorne patriote spala na ovako niske grane.
„Politički preci danas se stide svojih nasljednika u SDS-u. Da su tamo i dalje oni koji su pečatom SDS-a 3. januara 1992. ovjerili proglašenje Srpske skupštine opštine Ilidža, taj pečat nikad ne bi došao u ruke Marinka Božovića/načelnik Istočne Ilidže i predsjedik OO SDS Istočna Ilidža/, koji je redovno propuštao da štiti interese institucija Republike Srpske, ali nije propustio nijedan sastanak sa ambasadorom SAD-a Majklom Marfijem.“, poručuje Ćosović u izjavi za princip.news.

Organizovanjem peticije za očuvanje 9. januara Dana Republike Srpske u SDS-u kaže Ćosović prikrivaju da u Narodnoj skupštini Srpske i Parlamentarnoj skupštini BiH u SDS-u često nisu bili na strani zaštite interesa Republike Srpske. Funkcioneri iz Istočne Ilidže podsjeća Ćosović nisu bili ni na Svečanom defileu povodom Dana Republike koji je održan 2023. godine u Istočnom Sarajevu.

„I sada peticijom oni brane 9. januar – Dan Republike. Sramota. Kao da narod ništa ne zna. Oni ovako ponižavaju svoje sugrađane. Trebalo bi organizovati peticiju da se građani izjasne o njihovom neradu. Ogledalo njihove vlasti je jedno veliko ništa. Bolje bi im bilo na poprave srušeni „ležeći“ semafor na Kuli i da zakrpe rupe na ulicama i pored Osnovne škole Petar Petrović Njegoš “, kaže Ćosović.

Vrijeme je da SDS u Istočnoj Ilidži konačno napusti političku pozornicu, svakim svojim potezom to sve više dokazuju, zaključuje Ćosović.

Povezani članci

Šešlija: Uz četiri nove specijalizacije, u Bolnici “Srbija” u proteklih pet godina 43 nova doktora

U skladu sa planom i programom za ovu godinu Bolnica Srbija u Istočnom Sarajevu raspisuje konkurs za četiri specijalizacije. Tokom proteklih pet godina kroz 39 specijalizacija ova ustanova kontinuirano radi na usvaršavanju svog doktorskog kadra što garnatuje opstanak i efikasno funkicionisanje bolnice. Doktorica Olivera Drašković je svojevremeno bila student generacije na fakultetu u Foči , […]

Pale: Voda nakon padavina lošijeg kvaliteta, ali se redovno kontroliše (VIDEO)

Voda u Palama lošeg je kvaliteta, žale se građani. Na adresu Skupštine opštine i Područnog odjeljenja Republičkog inspektorata u Palama, stigao je veći broj pritužbi, čiji su potpisnici, nezadovoljni građani. Iz Vodovoda odgovaraju da je voda lošeg kvaliteta nakon padavina i podsjećaju da je to višegodišnji problem. Ispravnost vode, tvrde, redovno kontrolišu. “Hej, samo da […]