Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Crna Gora: Na 94,7 odsto lokacija morska voda odličnog kvaliteta

25 Jun 2024
2 min.
Crna Gora: Na 94,7 odsto lokacija morska voda odličnog kvaliteta

Institut za biologiju mora Crne Gore sproveo je analizu kvaliteta morske vode na 114 lokacija na kupalištima koja je pokazala da je voda odličnog kvaliteta na 94,7 odsto lokacija.

Analiza je pokazala da je voda na 4,4 odsto lokacija dobrog, a na 0,9 odsto zadovoljavajućeg kvaliteta.

“Ovi rezultati potvrđuju da je morska voda na crnogorskim kupalištima veoma dobrog kvaliteta, odnosno da je sanitarno ispravna, te bezbjedna za kupanje i rekreaciju”, saopšteno je iz Javnog preduzeća “Morskog dobra”.

U opštini Ulcinj od ukupno 18 lokacija, morska voda je bila odličnog kvaliteta na njih 17, dok je na jednoj lokaciji bila dobrog kvaliteta.

Analize su pokazale da je morska voda bila odličnog kvaliteta na svih 15 lokacija u opštini Bar, kao i u opštini Budva na svih 34 lokacije.

U Bokokotorskom zalivu u opštini Tivat od ukupno 10 lokacija voda je bila odličnog kvaliteta na njih devet, dok je na jednoj lokaciji bila dobrog kvaliteta.

Prema analizama, u Kotoru je na 12 lokacija voda bila odličnog kvaliteta, na dvije lokacije dobrog, a na jednoj zadovoljavajućeg.

U Herceg Novom uzorkovana je voda na ukupno 22 lokacije, od čega je na 21 bila odličnog kvaliteta, a na jednoj zadovoljavajućeg kvaliteta, navedeno je u saopštenju Morskog dobra.

Institut je analizu sproveo od 17. do 20. juna.

SRNA

Povezani članci

Zemljotres od tri stepena po rihteru kod Herceg Novog

Kod Herceg Novog registrovan je zemljotres od tri stepena po Rihteru, podaci su crnogorskog Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju. Zemljotres je registrovan petnaest minuta poslije ponoći sa epicentrom 21 kilometar južno od Herceg Novog. Hipocentar je bio na dubini od 30 kilometara. Ovaj zemljotres nije mogao izazvati materijalnu štetu u epicentralnom području.

Ponovno saslušanje osumnjičenog za ubistvo djevojčice Danke Ilić

U Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru danas bi drugi put trebalo da bude saslušan Dejan D, jedan od osumnjičenih za ubistvo dvogodišnje Danke Ilić. Novo saslušanje zakazano je na molbu osumnjičenog, koji je u tužilaštvu nakon hapšenja priznao da su on i Srđan J. djevojčicu udarili kolima, stavili je u automobil i tijelo bacili na […]