Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Cvijanović: Bećirovićevi istupi odraz mržnje prema Srpskoj, na Dodika nasrtali mnogo veći kapitalci

02 Jun 2023
2 min.
Cvijanović: Bećirovićevi istupi odraz mržnje prema Srpskoj, na Dodika nasrtali mnogo veći kapitalci

 Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je Srni da su posljednji istupi Denisa Bećirovića jadni i bijedni i predstavljaju odraz krajnje nemoći, toksične mržnje prema Republici Srpskoj i nesposobnosti da dijalogom rješavate probleme u zemlji.


“Bošnjačkim predstavnicima, poput Bećirovića, očigledno nije cilj održiva BiH, koliko im je cilj da cijeli svijet pokušaju okrenuti protiv Republike Srpske, baš kao što i Albanci sa Kosmeta pokušavaju da ga okrenu protiv Srbije”, naglasila je Cvijanovićeva.

Na pitanje Srne da prokomentariše Bećirovićevu izjavu da bi deblokiranje finansijskih sredstava EU, kako je rekao, separatističkom predsjedniku Republike Srpske predstavljalo užasno loš potez nagrađivanja antidejtonske i antievropske politike, Cvijanovićeva je rekla da to nije ništa drugo nego neprijateljski čin prema njenim građanima.

“Ako je metod rada bošnjačkog člana Predsjedništva blokada finansijskih sredstava, onda to može postati metod rada i drugih. Nije moj politički metod da bilo kome šta blokiramo, ali ako baš nikako drugačije ne može, onda će svu odgovornost za uzajamnu blokadu snositi bošnjački političari koji su prvi počeli”, istakla je Cvijanovićeva.

Ona je u izjavi za Srnu navela da Bećirović u svojoj ostrašćenosti očigledno ne shvata da takvi potezi najveću štetu nanose upravo BiH, jer dodatno urušavaju bilo kakvu pomisao o mogućnosti zajedničkog života sa onima koji imaju destruktivne namjere prema Srpskoj i njenim građanima.

“BiH će biti nesrećna i neuspješna zemlja, sve dok bošnjački predstavnici budu živjeli u zabludi da će neko sa strane sankcijama i silom urediti zemlju po njihovoj mjeri. Nažalost, takvo ponašanje ohrabruju i pojedini strani akteri svojim stalnim miješanjem u unutrašnja pitanjama zemlje koju, uz to, licemjerno nazivaju suverenom”, ukazala je Cvijanovićeva.

Kada je riječ o Bećirovićevoj izjavi da, kako kaže, zbog antidejtonskog djelovanja sankcije EU prema predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku treba da budu pooštrene, Cvijanovićeva je rekla da su na Milorada Dodika, prije Bećirovića, nasrtali i mnogo veći kapitalci iz političkog Sarajeva, od Silajdžića, preko naizgled vječnog Bakira Izetbegovića i kada bi čovjek bio maliciozan rekao bi da su na kraju svi došli i prošli, a Dodik i dalje ostao.

SRNA

Povezani članci

Napuštanjem sjednice, Klub Bošnjaka blokirao rad Doma naroda (VIDEO)

Napuštanjem sjednice, delegati Kluba Bošnjaka do daljneg su blokirali rad Doma naroda BiH. Razlog: na dnevni red konačno je uvršten Prijedlog zakona o Ustavnom sudu BiH srpskog delegata iz SDS-a Želimira Neškovića. Njegovo stavljanje na dnevni red Bošnjaci opstruišu još od avgusta. Ustavni sud i odlazak stranih sudija – za Republiku Srpsku su krucijalna pitanja, […]

Sjednica Doma naroda prekinuta zbog izlaska bošnjačkih delegata

Sjednica Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH prekinuta je nakon što je Klub bošnjačkih delegata napustio zasjedanje nezadovoljan što je u dnevni red uvršten Prijedlog zakona o Ustavnom sudu na zahtjev srpskog delegata Želimira Neškovića. Obrazlažući ovaj postupak, bošnjački delegat Šefik DŽaferović je rekao da su insistirali da se ova tačka ne uvrsti u dnevni red. […]