Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Cvijanović: Eparhija ima značajno mjesto u srpskoj istoriji

24 Januar 2023
1 min.
Cvijanović: Eparhija ima značajno mjesto u srpskoj istoriji

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović boravila je u Sentandreji, tokom zvanične posjete Mađarskoj, i istakla da Eparhija budimska ima značajno mjesto u srpskoj istoriji.


Cvijanovićeva se u Sentandreji sastala sa episkopom budimskim Lukijanom.

“Veoma sam sretna što sam imala priliku da u okviru zvanične posjete Mađarskoj posjetim Eparhiju budimsku u Sentandreji koja ima značajno mjesto u našoj istoriji, te da razgovaram sa episkopom Lukijanom”, rekla je Cvijanovića.

Ona je obišla Crkvu Uspenja Presvete bogorodice, kao i Srpski pravoslavni muzej Eparhije budimske, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Na kraju posjete Cvijanovićeva je izrazila zahvalnost domaćinima, na čelu sa episkopom Lukijanom.

SRNA

Povezani članci

Vazduh jutros najzagađeniji u Sarajevu

Indeks kvaliteta vazduha u Federaciji BiH /FBiH/ jutros je najlošiji u Sarajevu 197 i okarakterisan je kao nezdrav, podaci su stranice “Zrak ekoakcija”. Vazduh je nezdrav i u Visokom i Živinicama sa indeksom kvaliteta 188, Zenici 180, Kaknju 167, Tuzli 157. Rezultati mjerenja u FBiH u 7.00 časova pokazuju da je u Travniku vazduh nezdrav […]

Cvijanovićeva u Vašingtonu na Molitvenom doručku

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović prisustvovaće danas tradicionalnom Nacionalnom molitvenom doručku u Vašingtonu. Molitveni doručak se održava svakog prvog četvrtka u februaru i na njemu se okupljaju lideri, političari, biznismeni i intelektualci iz svih krajeva svijeta. Događaj će biti manji u odnosu na prethodne godine i očekuje se prisustvo između 200 i […]