Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Cvijanović: Eparhija ima značajno mjesto u srpskoj istoriji

24 Januar 2023
1 min.
Cvijanović: Eparhija ima značajno mjesto u srpskoj istoriji

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović boravila je u Sentandreji, tokom zvanične posjete Mađarskoj, i istakla da Eparhija budimska ima značajno mjesto u srpskoj istoriji.


Cvijanovićeva se u Sentandreji sastala sa episkopom budimskim Lukijanom.

“Veoma sam sretna što sam imala priliku da u okviru zvanične posjete Mađarskoj posjetim Eparhiju budimsku u Sentandreji koja ima značajno mjesto u našoj istoriji, te da razgovaram sa episkopom Lukijanom”, rekla je Cvijanovića.

Ona je obišla Crkvu Uspenja Presvete bogorodice, kao i Srpski pravoslavni muzej Eparhije budimske, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Na kraju posjete Cvijanovićeva je izrazila zahvalnost domaćinima, na čelu sa episkopom Lukijanom.

SRNA

Povezani članci

Nikšić: Nisu prokockane šanse za otvaranje pristupnih pregovora

Premijer Federacije BiH /FBiH/ Nermin Nikšić rekao je da, ukoliko BiH ne otvori pregovore sa EU, ne očekuju nastavak kompromisa. Nikšić je dodao da predstavnici EU ne kriju da su u BiH napravljeni ogromni pomaci kada je u pitanju ispunjavanje postavljenih uslova. On smatra da nisu prokockane šanse da BiH otvori pristupne pregovore sa EU, […]

Košarac: Pooštrene kontrole izvoza municije i naoružanja

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac rekao je da će biti uloženi dodatni napori kako bi bilo spriječeno da se municija i naoružanje proizvedeno u BiH posrednim putem nađe na ukrajinskom ratištu i da se sačuva status BiH kao neutralne zemlje. Košarac je poručio da to Republika Srpska neće dozvoliti. […]