Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Cvijanović: Eparhija ima značajno mjesto u srpskoj istoriji

24 Januar 2023
1 min.
Cvijanović: Eparhija ima značajno mjesto u srpskoj istoriji

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović boravila je u Sentandreji, tokom zvanične posjete Mađarskoj, i istakla da Eparhija budimska ima značajno mjesto u srpskoj istoriji.


Cvijanovićeva se u Sentandreji sastala sa episkopom budimskim Lukijanom.

“Veoma sam sretna što sam imala priliku da u okviru zvanične posjete Mađarskoj posjetim Eparhiju budimsku u Sentandreji koja ima značajno mjesto u našoj istoriji, te da razgovaram sa episkopom Lukijanom”, rekla je Cvijanovića.

Ona je obišla Crkvu Uspenja Presvete bogorodice, kao i Srpski pravoslavni muzej Eparhije budimske, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Na kraju posjete Cvijanovićeva je izrazila zahvalnost domaćinima, na čelu sa episkopom Lukijanom.

SRNA

Povezani članci

Akcija “Šljivice”: SIPA lišila slobode 13 osoba

Policijski službenici Aagencije za istrage i zaštitu, uz asistenciju Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona i Uprave za indirektno oporezivanje, proveli su operativnu akciju kodnog naziva “Šljivice” te izvršili pretrese osoba, objekata i pokretnih stvari na 18 lokacija na području Tuzle, Živinica, Lukavca, Gračanice, Šamca, Bijeljine i Zvornika po naredbama Suda […]

CIK: Proslijedićemo žalbe Apelacionom odjeljenju Suda BiH čim pripremimo izjašnjenje

CIK BiH zaprimila je tri žalbe na Odluku o utvrđivanju rezultata dodjele mandata putem žrijebanja za jednog delegata u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH iz Narodne skupštine Republike Srpske i to žalbe SNSD-a, Snežane Novaković Bursać i Ranke Perić Romić. Iz Centralna izborne komisije su rekli za RTRS da će žalbe proslijediti Apelacionom odjeljenju Suda […]