Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Cvijanović sa predsjednikom Tadžikistana: Јačati veze i unaprijediti saradnju

10 Jun 2024
1 min.
Cvijanović sa predsjednikom Tadžikistana: Јačati veze i unaprijediti saradnju

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović sastala se danas u Dušanbeu sa predsjednikom Tadžikistana Emomalijem Rahmonom i tom prilikom posebno je naglašen značaj jačanja veza u oblastima kao što su ekonomija, trgovina energetika i turizam.

Na sastanku je konstatovano da između dvije strane nema otvorenih pitanja, te da postoji značajan prostor za unapređenje saradnje u različitim oblastima.

Tokom sastanka, Cvijanovićeva i Rahmon su ocijenili da je veoma važna sutrašnja konferencija “Voda za održivi razvoj” koja se održava u Dušanbeu, istakavši da je za obje strane u pitanju resurs koji predstavlja ogromnu razvojnu šansu, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o aktuelnim globalnim i regionalnim političkim i bezbjednosnim pitanjima, izazovima koje sa sobom nose klimatske promjene, kao i zajedničkim inicijativama sa ciljem njihovog prevazilaženja.

Cvijanovićeva će u okviru radne posjete Tadžikistanu sutra učestvovati na 3. međunarodnoj konferenciji pod nazivom “Voda za održivi razvoj” za period 2018-2028. godina.

SRNA

Povezani članci

Poznati detalji ubistva na Igmanu: Poznanika ubio zbog psa

Na putu prema Igmanu sinoć je ubijen Armin Kahvić (33), saznaje portal “Avaza”, a policijski službenici MUP-a KS sinoć su uhapsili muškarca A.M. (25) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ubistvo. Prema informacijama ovog medija, njih dvojica su bili prijatelji, ali su se posvađali. Navodno je A.M. šetao psa, kada je naišao Kahvić u […]

Na Ilidži uhapšen muškarac zbog ubistva

 Policija je u sarajevskoj opštini Ilidža uhapisla muškarca čiji su inicijali A.M. /25/ osumnjičenog za ubistvo, saopšteno je iz MUP-a Kantona Sarajevo. Nad uhapšenim se vrši kriminalistička obrada, nakon čega će biti predat nadležnom Kantonalnom tužilaštvu. Zavod za hitnu medicinsku pomoć obavijestio je juče oko 18.00 časova Operativni centar MUP-a Kantona Sarajevo da je u […]