Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Cvijanović sa predsjednikom Tadžikistana: Јačati veze i unaprijediti saradnju

10 Jun 2024
1 min.
Cvijanović sa predsjednikom Tadžikistana: Јačati veze i unaprijediti saradnju

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović sastala se danas u Dušanbeu sa predsjednikom Tadžikistana Emomalijem Rahmonom i tom prilikom posebno je naglašen značaj jačanja veza u oblastima kao što su ekonomija, trgovina energetika i turizam.

Na sastanku je konstatovano da između dvije strane nema otvorenih pitanja, te da postoji značajan prostor za unapređenje saradnje u različitim oblastima.

Tokom sastanka, Cvijanovićeva i Rahmon su ocijenili da je veoma važna sutrašnja konferencija “Voda za održivi razvoj” koja se održava u Dušanbeu, istakavši da je za obje strane u pitanju resurs koji predstavlja ogromnu razvojnu šansu, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o aktuelnim globalnim i regionalnim političkim i bezbjednosnim pitanjima, izazovima koje sa sobom nose klimatske promjene, kao i zajedničkim inicijativama sa ciljem njihovog prevazilaženja.

Cvijanovićeva će u okviru radne posjete Tadžikistanu sutra učestvovati na 3. međunarodnoj konferenciji pod nazivom “Voda za održivi razvoj” za period 2018-2028. godina.

SRNA

Povezani članci

Akcija “Šljivice”: SIPA lišila slobode 13 osoba

Policijski službenici Aagencije za istrage i zaštitu, uz asistenciju Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona i Uprave za indirektno oporezivanje, proveli su operativnu akciju kodnog naziva “Šljivice” te izvršili pretrese osoba, objekata i pokretnih stvari na 18 lokacija na području Tuzle, Živinica, Lukavca, Gračanice, Šamca, Bijeljine i Zvornika po naredbama Suda […]

CIK: Proslijedićemo žalbe Apelacionom odjeljenju Suda BiH čim pripremimo izjašnjenje

CIK BiH zaprimila je tri žalbe na Odluku o utvrđivanju rezultata dodjele mandata putem žrijebanja za jednog delegata u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH iz Narodne skupštine Republike Srpske i to žalbe SNSD-a, Snežane Novaković Bursać i Ranke Perić Romić. Iz Centralna izborne komisije su rekli za RTRS da će žalbe proslijediti Apelacionom odjeljenju Suda […]