Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Cvijanovićeva u Vašingtonu na Molitvenom doručku

02 Februar 2023
1 min.
Cvijanovićeva u Vašingtonu na Molitvenom doručku

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović prisustvovaće danas tradicionalnom Nacionalnom molitvenom doručku u Vašingtonu.

Molitveni doručak se održava svakog prvog četvrtka u februaru i na njemu se okupljaju lideri, političari, biznismeni i intelektualci iz svih krajeva svijeta.

Događaj će biti manji u odnosu na prethodne godine i očekuje se prisustvo između 200 i 300 ljudi, uključujući članove Kongresa, predsjednika SAD Džozefa Bajdena i potpredsjednika Kamalu Heris, kao i brojne druge zvaničnike, javio je AP.

Cvijanovićeva se prethodno tokom radne posjete SAD sastala sa američkim senatorima, kao i sa glavnim zamjenikom savjetnika za nacionalnu bezbjednost DŽonom Fajnerom i specijalnim pomoćnikom predsjednika i višim direktorom za Evropu Savjeta za nacionalnu bezbjednost Amandom Slout.

Ona je razgovarala i sa ambasadorima Srbije, Mađarske, Hrvatske, Sjeverne Makedonije i BiH u Sjedinjenim Državama, a uoči Molitvenog doručka srela se sa ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem.

SRNA

Povezani članci

Dodik odgovorio Marfiju

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je danas poruku američkom ambasadoru u BiH Majklu Marfiju putem Tvitera. Dodik je Marfiju rekao da sluša pjesme Baje Malog Knindže, odgovarajući na ambasadorovu “preporuku” njemu da posluša hit Tejlor Svift. Амбасадору Мајклу Марфију препоручио бих да слуша пјесме Баје Малог Книнџе. — Милорад Додик (@MiloradDodik) March 30, 2023

Usvojen budžet institucija BiH za 2023. godinu

Delegati Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH usvojili su danas budžet institucija BiH za 2023. godinu u iznosu od 1,3 milijarde KM kojim osnovica za obračun plata službenicima i izabranim zvaničnicima iznosi 600 KM. Okvir budžeta iznosi 1.315.400.000 KM, a zahtavatanje iz indirektnih poreza je 1.020.500.000 KM. Ključni prihod čine indirektni porezi, ostali prihodi oko 152 […]