Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Cvijanovićeva u Vašingtonu na Molitvenom doručku

02 Februar 2023
1 min.
Cvijanovićeva u Vašingtonu na Molitvenom doručku

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović prisustvovaće danas tradicionalnom Nacionalnom molitvenom doručku u Vašingtonu.

Molitveni doručak se održava svakog prvog četvrtka u februaru i na njemu se okupljaju lideri, političari, biznismeni i intelektualci iz svih krajeva svijeta.

Događaj će biti manji u odnosu na prethodne godine i očekuje se prisustvo između 200 i 300 ljudi, uključujući članove Kongresa, predsjednika SAD Džozefa Bajdena i potpredsjednika Kamalu Heris, kao i brojne druge zvaničnike, javio je AP.

Cvijanovićeva se prethodno tokom radne posjete SAD sastala sa američkim senatorima, kao i sa glavnim zamjenikom savjetnika za nacionalnu bezbjednost DŽonom Fajnerom i specijalnim pomoćnikom predsjednika i višim direktorom za Evropu Savjeta za nacionalnu bezbjednost Amandom Slout.

Ona je razgovarala i sa ambasadorima Srbije, Mađarske, Hrvatske, Sjeverne Makedonije i BiH u Sjedinjenim Državama, a uoči Molitvenog doručka srela se sa ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem.

SRNA

Povezani članci

Šmit objavio ispravku nametnutih izmjena zakona, odnosi se na članove CIK-a

Kristijan Šmit objavio je ispravku ranije nametnutog Izbornog zakona BiH tako što je aktuelne članove Centralne izborne komisije BiH izuzeo iz odredbe o penzionisanju, odnosno isteku mandata. Kako se navodi članovi CIK BiH će “dužnost obavljati do 2027. godine, odnosno sprovodiće i Opšte izbore 2026. godine”. U “izmijenjenom” članu nametnutog Izbornog zakona stoji da članovi […]

Prošle godine izdato 900 rješenja za kretanje oružja i vojne opreme

U BiH je tokom 2023. godine izadato 900 rješenja kojim se odobrava kretanje oružja i vojne opreme, što je za 7,91 odsto više nego 2022, navodi se u izvještaju koji je danas usvojio Savjet ministara. Od toga se 514 rješenja odnosilo na izvoz, a 386 na uvoz oružja i vojne opreme, navodi se u izvještaj […]