Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Cvijeće za ljepše Istočno Sarajevo: Uređenje opština u punom jeku

24 Jun 2022
4 min.
Cvijeće za ljepše Istočno Sarajevo: Uređenje opština u punom jeku

Uređenje i uljepšavanje opština u sastavu Istočnog Sarajeva je u punom jeku, a gradonačelnik ovog grada, Ljubiša Ćosić, ističe da se Gradska uprava trudi da uvijek bude na usluzi svojim stanovnicima.

-Život u Istočnom Sarajevu i njegovim opštinama čine i male, svakodnevne stvari i u kontinuitetu se trudimo da kao Gradska uprava uvedemo novo pravilo da budemo servis i podrška našim opštinama i kada je riječ o njihovom uređenju – napisao je Ćosić na društvenim mrežama.

Cvijeće i ukrasno bilje je zasađeno na Trgu Republike Srbije i Parku „Gavrilo Princip“ u Istočnom Novom Sarajevu, te Olimpijskom parku i novom parku kod Osnovne škole „Pale“ u Palama.

-Takođe, izvršili smo zamjenu, popravku i uvođenje novih javnih česmi u parkovima u Istočnom Novom Sarajevu, gdje je to bilo potrebno, a u Parku „Gavrilo Princip“ u naredna dva dana uredićemo i postojeće žardinjere za cvijeće – kaže Ćosić.

On je dodao da je u planu i postavljanje selfi klupa i otvorene biblioteke u parkovima, kako bi građani, ali i gosti u Istočnom Sarajevu imali uređeno mjesto da fotografijom ovjekovječe lijepe trenutke sa dragim ljudima, kao i mogućnost predaha na klupi uz dobru knjigu.

Ćosić je zamolio građane da se prema zajedničkoj imovini odnose sa pažnjom kako bi što duže u njoj uživali.

Novosti

Povezani članci

Miodrag Mile Plakalović: Vjerujem u Boga i u srpstvo

Možda, nikad kao danas opominjujući i otrežnjujući djeluju riječi patrijarha Gavrila Dožića izrečene u proglasu 27 marta 1941., u Patrijaršiji,: “Ponizimo se pred Bogom i uspravimo se pred ljudima. Ako je živjeti, da živimo u svetinji i slobodi, ako li je umrijeti, da umremo za svetinju i slobodu.” Kako danas da ne kažemo ono što […]

Univerzitet u Istočnom Sarajevu opet prvi u BiH na SIR rang-listi

Univerzitet u Istočnom Sarajevu i ove godine je zauzeo prvo mjesto među univerzitetima u BiH na “Scimago institušn renking” /SCImago institutions rankings/ SIR listi. Univerzitet u Istočnom Sarajevu prvi put je uvršten na ovu listu 2020. godine i danas zauzima 5.815. mjesto u svijetu od više od 9.000 rangiranih institucija, saopšteno je iz ove visokoobrazovne […]