Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Dakić: Za rekonstrukciju puta Foča-Dragočava 1,9 miliona KM

19 Septembar 2023
1 min.
Dakić: Za rekonstrukciju puta Foča-Dragočava 1,9 miliona KM

Direktor Javnog preduzeća “Putevi Republike Srpske” Milan Dakić izjavio je Srni da je u toku rekonstrukcija dionice magistralnog puta Foča-Dragočava dužine 5,6 kilometara, vrijednosti radova 1.903.000 KM.


Dakić je istakao da će poslije više decenija mještani Dragočave dobiti modernu saobraćajnicu koja će poboljšati uslove života jer je riječ o veoma prometnoj saobraćajnici.

“Nakon obimnih pripremnih radova, dionica od Velečeva do Dragočave presvlači se novim asfaltom. Mehanizacija i radnici `Srbinje-puteva` rade punom parom. Korist je višestruka za mještane Dragočave i okolnih mjesnih zajednica”, izjavio je Dakić.

Prema njegovim riječima, na ovoj dionici nije bilo krupnijih radova u posljednjih 70 godina.

“Na zahtjev lokalne uprave, zeleno svjetlo `Putevima Republike Srpske` za ovaj projekat dali su predsjednik Republike Milorad Dodik, Vlada Srpske i ministar saobraćaja i veza Nedeljko Čubrilović. Nastavićemo i u narednom periodu projekte modernizacije putne mreže na području Foče, ali i u svim ostalim hercegovačkim opštinama”, rekao je Dakić.

SRNA

Povezani članci

Dodik danas sa Orbanom u Budimpešti

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sastaće se danas u Budimpešti sa premijerom Mađarske Viktorom Orbanom. Sastanak i radni ručak Dodika i Orbana održaće se u 12.00 časova u Karmelićanskom manastiru u Budimu. Predsjednik Srpske ocijenio je da je Orban racionalan važan i realan političar u EU i sinonim onoga što EU treba da bude. “Na […]

U Srpskoj rođeno 20 beba

U porodilištima Republike Srpske u protekla 24 časa rođeno je 20 beba. U Bijeljini je rođeno sedam beba, a u Banjaluci pet. U Doboju su rođene četiri bebe dok su u Istočnom Sarajevu rođene dvije. Po jedna beba rođena je u Gradišci i Zvorniku.