Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Danas konferencija o saradnji Ekonomskog fakulteta i Privredne komore Srpske

19 Mart 2023
1 min.
Danas konferencija o saradnji Ekonomskog fakulteta i Privredne komore Srpske

Predstavnici Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Privredne komore Republike Srpske održaće danas na Jahorini konferenciju za novinare po pitanju zajedničke saradnje ovih institucija u organizovanju narednih naučnih konferencija.


“Ovom prilikom javnost Republike Srpske i BiH biće upoznata o saradnji ovih institucija iz kojih se izrodila ideja o integrisanom održavanju dvije konferencije – `Jahorinski poslovni forum` i `Jahorina ekonomski forum`”, saopšteno je iz Ekonomskog fakulteta Pale.

U saopštenju navode da su do sada ove dvije konferencije održavane u različitim terminima.

Konferencija za novinare biće održana u hotelu “Termag” na Jahorini sa početkom u 13.00 časova.

“Jahorina ekonomski forum” predstavlja manifestaciju na kojoj se diskutuje o najbitnijim ekonomskim pitanjima i donose zaključci koji su u velikoj mjeri inkorporirani u politike, mjere i aktivnosti svih nivoa vlasti u Republici Srpskoj i BiH, kao i u ekonomsku praksu u realnom sektoru.

Naučna međunarodna konferencija “Jahorinski poslovni forum” okuplja veliki broj turizmologa, naučnih radnika, predstavnike akademske zajednice, javnog sektora, privrednike iz zemlje i regiona koji zajedničkom diskusijom definišu konkretne prijedloge primjenjive u praksi.

SRNA

Povezani članci

Počeo Sveeparhijski sabor u spomen na sveštenomučenike Mitropolije dabrobosanske

Sveeparhijski sabor u spomen na sveštenomučenike Mitropolije dabrobosanske počeo je jutros kod crkve Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca u Istočnoj Ilidži. Svetu arhijerejsku liturgiju služi Njegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije, uz sasluženje Njegovog visokopreosveštenstva mitropolita dabrobosanskog Hrizostoma, te sveštenstva i sveštenomonaštva Mitropolije. Sveti arhijerejski sabor SPC u maju 2005. godine proglasio je svetim Sveštenomučenike dabrobosanske postradale […]

Sveeparhijski sabor u spomen na sveštenomučenike Mitropolije dabrobosanske

Sveeparhijski sabor u spomen na sveštenomučenike Mitropolije dabrobosanske biće održan danas kod crkve Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca u Istočnoj Ilidži. Početak Sveeparhijskog sabora u spomen na sveštenomučenike zakazan je za 9.00 časova. Svetu arhijerejsku liturgiju služiće NJegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije, uz sasluženje NJegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostoma, te sveštenstva i sveštenomonaštva Mitropolije. Sveti arhijerejski […]