Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Danas konferencija o saradnji Ekonomskog fakulteta i Privredne komore Srpske

19 Mart 2023
1 min.
Danas konferencija o saradnji Ekonomskog fakulteta i Privredne komore Srpske

Predstavnici Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Privredne komore Republike Srpske održaće danas na Jahorini konferenciju za novinare po pitanju zajedničke saradnje ovih institucija u organizovanju narednih naučnih konferencija.


“Ovom prilikom javnost Republike Srpske i BiH biće upoznata o saradnji ovih institucija iz kojih se izrodila ideja o integrisanom održavanju dvije konferencije – `Jahorinski poslovni forum` i `Jahorina ekonomski forum`”, saopšteno je iz Ekonomskog fakulteta Pale.

U saopštenju navode da su do sada ove dvije konferencije održavane u različitim terminima.

Konferencija za novinare biće održana u hotelu “Termag” na Jahorini sa početkom u 13.00 časova.

“Jahorina ekonomski forum” predstavlja manifestaciju na kojoj se diskutuje o najbitnijim ekonomskim pitanjima i donose zaključci koji su u velikoj mjeri inkorporirani u politike, mjere i aktivnosti svih nivoa vlasti u Republici Srpskoj i BiH, kao i u ekonomsku praksu u realnom sektoru.

Naučna međunarodna konferencija “Jahorinski poslovni forum” okuplja veliki broj turizmologa, naučnih radnika, predstavnike akademske zajednice, javnog sektora, privrednike iz zemlje i regiona koji zajedničkom diskusijom definišu konkretne prijedloge primjenjive u praksi.

SRNA

Povezani članci

Trnovo: Do 15. aprila prijave za banjsku rehabilitaciju

Opština Trnovo obavještava ratne vojne invalide, članove porodica poginulih boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata, te žrtve ratne torture koji ostvaruju novčana primanja, da se do 15. aprila mogu prijaviti na javni poziv za banjsku rehabilitaciju koji je raspisalo Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske. Na javni poziv imaju pravo da se prijave ratni vojni invalidi od […]

Gorjela radna mašina u Palama

Na radnoj mašini na Palama, vlasništvo preduzeća iz Sarajeva, izbio je požar, a uviđaj ja izvršen u prisustvu sudskog vještaka, saopšteno je danas iz Policijske uprave Istočno Sarajevo. Policiji je juče oko 4.40 časova prijavljen požar na radnoj radnoj mašini koja se nalazila na parkingu u Ulici Mladena Todorovića. O svemu je obaviješten tužilac Okružnog […]