Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Danas konferencija o saradnji Ekonomskog fakulteta i Privredne komore Srpske

19 Mart 2023
1 min.
Danas konferencija o saradnji Ekonomskog fakulteta i Privredne komore Srpske

Predstavnici Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Privredne komore Republike Srpske održaće danas na Jahorini konferenciju za novinare po pitanju zajedničke saradnje ovih institucija u organizovanju narednih naučnih konferencija.


“Ovom prilikom javnost Republike Srpske i BiH biće upoznata o saradnji ovih institucija iz kojih se izrodila ideja o integrisanom održavanju dvije konferencije – `Jahorinski poslovni forum` i `Jahorina ekonomski forum`”, saopšteno je iz Ekonomskog fakulteta Pale.

U saopštenju navode da su do sada ove dvije konferencije održavane u različitim terminima.

Konferencija za novinare biće održana u hotelu “Termag” na Jahorini sa početkom u 13.00 časova.

“Jahorina ekonomski forum” predstavlja manifestaciju na kojoj se diskutuje o najbitnijim ekonomskim pitanjima i donose zaključci koji su u velikoj mjeri inkorporirani u politike, mjere i aktivnosti svih nivoa vlasti u Republici Srpskoj i BiH, kao i u ekonomsku praksu u realnom sektoru.

Naučna međunarodna konferencija “Jahorinski poslovni forum” okuplja veliki broj turizmologa, naučnih radnika, predstavnike akademske zajednice, javnog sektora, privrednike iz zemlje i regiona koji zajedničkom diskusijom definišu konkretne prijedloge primjenjive u praksi.

SRNA

Povezani članci

U Istočnom Sarajevu u februaru registrovano 46 krivičnih djela

Na području Policijske uprave Istočno Sarajevo u februaru je registrovano 46 krivičnih djela što je za sedam odsto više nego lani, a koeficijent ukupne rasvijetljenosti krivičnih dijela je 86 odsto, naveli su danas iz ove uprave. Načelnik Policijske uprave Istočno Sarajevo Branimir Šehovac rekao je da u Upravi mogu biti zadovoljni postignutim rezultatima po pitanju […]

Koncert Peđe Jovanovića 30. juna u Palama

Ljetna turistička sezona u Istočnom Sarajevu počeće odličnom zabavom – koncertom Peđe Jovanovića 30. juna na Studentskom trgu u Palama. Koncert je poklon Turističke organizacije grada Istočno Sarajevo za sve građane i turiste. U Istočnom Sarajevu biće organizovane i brojne manifestacije koje će obilježiti ovogodišnju ljetnu sezonu.