Ravna planina banerRavna planina baner

Kultura

Danas na sceni “Lari Tompson, tragedija jedne mladosti” Dušana Kovačevića

25 Jun 2024
1 min.
Danas na sceni “Lari Tompson, tragedija jedne mladosti” Dušana Kovačevića

Ansambl Šabačkog pozorišta gostovaće večeras na sceni Narodnog pozorišta Istočno Sarajevo sa predstavom “Lari Tompson, tragedija jedne mladosti” prema tekstu dramskog pisca Dušana Kovačevića, a u režiji Stevana Bodrože.


“Predstava je, zapravo, jedna velika improvizacija snalažljivog čoveka. Ovo je priča o životu u pozorištu, ali bi se mogla lako desiti u bilo kom drugom okruženju i u drugim životnim uslovima. Sve bi u suštini bilo isto samo bi kostimi bili različiti”, rekao je ranije Kovačević.

Bodroža je naveo da je riječ o kompleksnoj drami, i po svojoj formi i po nizu tema koje obrađuje, a samim tim i po višestrukim porukama koje šalje.

Prema njegovim riječima, jedna od glavnih odlika velikih dramskih djela jeste upravo to da su višeslojna i da reditelj mora da napravi izbor tema koje će “izvući” na površinu.

“Za mene je to bila priča o životu pozorišta i pozorišnih ljudi, životu koji je `mimo sveta`”, kaže Bodroža.

Predstava će biti odigrana u 20.00 časova.

SRNA

Povezani članci

Na Petrovaradinskoj tvrđavi počeo 24. “Egzit” festival

Festival “Egzit” počeo je u Novom Sadu nastupom “Tik Tok” senzacije INIKO i “čovjeka leda” Vin Hofa. Otvoren je i Nulti dan, novina ovogodišnjeg Festivala, a posvećen je rođendanu Nikole Tesle, te je tvrđava u Novom Sadu sinoć na otvaranju zasijala posebnim audio i vizuelnim eFektima. Nultog dana, pred okupljene su izašli Keni nije mrtav, […]

Danas počinje “Egzit”

Festival “Egzit” počinje danas na Petrovaradinskoj tvrđavi, gdje će biti obilježen i rođendan jednog od najblistavijih umova čovječanstva Nikole Tesle. Glavna bina ponijeće Teslino ime, a muzički program povešće miljenik regionalne i evrovizijske publike Bejbi Lazanja, te vodeći umjetnici nove generacije Iniko, Burak Jeter kome se kao specijalni gost pridružuje najcjenjeniji svjetski vokal Dimaš Kudaibergen […]