Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Danas prvi “Trebević trejl”

01 Jun 2024
1 min.
Danas prvi “Trebević trejl”

U zaštićenom području Parka prirode “Trebević” Istočno Sarajevo danas će biti održana prva trejl trka, čiji je cilj, osim sportskog takmičenja i druženja, promocija prirodnog dobra i zdrav život.

Staza je duga 14 kilometara, prolazi kroz predjele netaknute prirode. Start i cilj trke je kod restorana “Trebevićki raj”.

Organizator trke je Javna ustanova Park prirode “Trebević” Istočno Sarajevo i Speleološko-ekološko udruženje “Orlovača” Pale.

Vršilac dužnosti Parka prirode “Trebević” Mladen Samardžić rekao je Srni da će učesnici proći šumskim putem preko staze “Princeza” do samog vrha Trebevića, te ići jednom od najljepših planinskih i pješačkih staza.

“Takmičari će se sa vrha spuštati do Puhove ravni, zatim će preko sela Međuše i Studenkovići ići do šumske staze koja vodi prema austrougarskim položajima pa sve do Dobrih voda. Tu se vraćaju šumskim putem do cilja”, objašnjava Samardžić.

Start trke planiran je u 10.00 časova, a medijima bi trebalo da se obrate gradonačelnik Istočnog Sarajeva LJubiša Ćosić, načelnik opštine Istočno Stari Grad Bojo Gašanović i direktor Turističke organizacije grada Istočno Sarajevo Igor Ikonić.

SRNA

Povezani članci

Na Palama u subotu veliki Naučni skup

 Pravni fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu biće domaćin 13. Naučnog skupa o temi “Pravo između zaštite i zloupotrebe”, na kojem je učešće najavilo 240 autora i koautora iz 26 zemalja svijeta, koji će biti održan u subotu, 26. oktobra, na Palama. Za učešće na Naučnom skupu, koji se organizuje povodom Dana Pravnog fakulteta, prijavili su […]

ŠG “Romanija” ove jeseni pošumljava 25 hektara zemljišta

Na području kojim gazduje sokolačko Šumsko gazdinstvo “Romanija” ove jeseni biće pošumljeno 25 hekatara zemljišta za šta je obezbijeđeno 58.795 sadnica smrče, crnog i bijelog bora, rekao je Srni tehnički direktor Gazdinstva Goran Kosorić. Pošumljavanje se obavlja na lokalitetima Krnja jela, na području Skorlina i Maluši, lokalitetu Šenkovići, lokalitetu Jasik na području Rakitnice, na lokalitetu […]