Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Danas prvi “Trebević trejl”

01 Jun 2024
1 min.
Danas prvi “Trebević trejl”

U zaštićenom području Parka prirode “Trebević” Istočno Sarajevo danas će biti održana prva trejl trka, čiji je cilj, osim sportskog takmičenja i druženja, promocija prirodnog dobra i zdrav život.

Staza je duga 14 kilometara, prolazi kroz predjele netaknute prirode. Start i cilj trke je kod restorana “Trebevićki raj”.

Organizator trke je Javna ustanova Park prirode “Trebević” Istočno Sarajevo i Speleološko-ekološko udruženje “Orlovača” Pale.

Vršilac dužnosti Parka prirode “Trebević” Mladen Samardžić rekao je Srni da će učesnici proći šumskim putem preko staze “Princeza” do samog vrha Trebevića, te ići jednom od najljepših planinskih i pješačkih staza.

“Takmičari će se sa vrha spuštati do Puhove ravni, zatim će preko sela Međuše i Studenkovići ići do šumske staze koja vodi prema austrougarskim položajima pa sve do Dobrih voda. Tu se vraćaju šumskim putem do cilja”, objašnjava Samardžić.

Start trke planiran je u 10.00 časova, a medijima bi trebalo da se obrate gradonačelnik Istočnog Sarajeva LJubiša Ćosić, načelnik opštine Istočno Stari Grad Bojo Gašanović i direktor Turističke organizacije grada Istočno Sarajevo Igor Ikonić.

SRNA

Povezani članci

Sveeparhijski sabor u spomen na sveštenomučenike Mitropolije dabrobosanske

Sveeparhijski sabor u spomen na sveštenomučenike Mitropolije dabrobosanske biće održan danas kod crkve Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca u Istočnoj Ilidži. Početak Sveeparhijskog sabora u spomen na sveštenomučenike zakazan je za 9.00 časova. Svetu arhijerejsku liturgiju služiće NJegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije, uz sasluženje NJegovo visokopreosveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostoma, te sveštenstva i sveštenomonaštva Mitropolije. Sveti arhijerejski […]

Danas skokovi u vodu “Kaljinski Buk”

Na lokalitetu Kaljinski Buk kod Sokoca na rijeci Kaljina danas će biti održani treći skokovi u vodu. Organizatori su proteklih dana uredili kupalište i pripremili predstojeće takmičenje na lokalnom kupalištu Kaljinski Buk, za koje su za najuspješnije obezbijeđene tri nagrade od 100 KM do 300 KM. Prema programu ove manifestacije, skokovi u vodu su u […]