Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Danas toplo i sunčano uz umjerenu oblačnost

19 Mart 2023
1 min.
Danas toplo i sunčano uz umjerenu oblačnost

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti sunčano vrijeme uz umjerenu oblačnost i toplo, a krajem dana naoblačenje sa zapada će zahvatiti većinu predjela.


Uveče i u noći ka ponedjeljku na zapadu će početi slaba kiša, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Vjetar u prvom delu dana slab i promjenljiv, popodne umjeren zapadnih smjerova, a uveče na zapadu ponegdje jak.

Najviša temperatura vazduha biće od 14 do 20 stepeni Celzijusovih, saopšteno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha izmjerena u 7.00 časova: Sokolac minus tri, Gacko, Rudo, Šipovo, Bjelašnica, Livno minus dva, Foča minus jedan, Bijeljina, Višegrad, Prijedor, Ribnik, Srebrenica, Han Pijesak, Široki Brijeg, Tuzla, Zenica nula, Banjaluka, Bileća, Doboj, Kalinovik, Novi Grad, Srbac, Sanski Most jedan, Mrkonjić Grad, Bihać, Gradačac dva, Čemerno, Sarajevo, Ivan Sedlo tri, Mostar četiri, Kneževo, Trebinje šest, Neum devet stepeni Celzijusovih.

SRNA

Povezani članci

Češće praviti pauze tokom vožnje, ispravno koristiti rashladne uređaje

Ekstremno visoka temperatura danas otežaće odvijanje saobraćaja na putevima u Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/, pa se savjetuje maksimalna koncentracija, prilagođena brzina i poštovanje svih propisa, saopštio je Auto-moto savez Republike Srpske. “Pravite češće pauze, posebno ako putujete na duže relacije, i ispravno koristite rashladne uređaje u svojim vozilima, kako bi izbjegli nagle temperaturne […]

I danas vruće, temperatura do 41 stepen

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti sunano i vruće, a popodne se očekuje razvoj oblaka od zapada ka jugoistoku koji će samo ponegdje donijeti kišu i lokalne pljuskove sa grmljavinom. Padavine će biti češće u brdsko-planinskim predjelima. Uveče će se oblačnost premještati ka sjeveru gdje ponegdje može biti kratkotrajnih pljuskova, saopšteno je iz […]